Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 12. kesäkuuta 2014

Alkusalaatti-projektin kokeiluviikko

Tänään ei tullut hoitoon pojista vanhempi. Oli neuvolalääkäripäivä eikä tullut hoitoon. 3 vuotiaat leikkivät tosi hienosti ja rauhallisesti keskenään. Yleensä on hirveän levotonta. 
Kasvihuoneessa jo retiisit ja herneet kasvaa. Laitoin kuitenkin tavaraa kasvihuoneeseen, mutta jos talo menisi kaupaksi niin jääkööt sitten seuraavalle. Huonolla tuurilla ei mene, kun ei oikein tuo asuntokauppa käy missään kovin kuumana. Toivoa on vähän, koska ensi tiistaiksi oli joku välittäjältä pyytänyt yllättäen yksityisesittelyn. Joten sormet ja varpaat ristiin.


Mistä päästäänkin tähän alkuruoka-kokeiluun. Tällä viikolla uskaltauduin yrittämään. Homma on mennyt hienosti. Eka päivänä oli pikkuisen selittämistä, miksi edessä on vain salaattikuppi. =D (luulivat raukat varmaan, että ruoka on nyt tässä.) Alustin asian sillä lailla, että kaikille tuli vähän juhlava olo. Pojat varsinkin innostuivat heti kovasti ja 4v kehui minun tehneen hänen lempisalaattiansa. Yksi vähemmän salaattifani näytti alkuun vähän masentuneelta, mutta söi urheasti kuitenkin jonkin verran. En odotakaan, että sitä kaikkea olisi syötävä, mutta kulutetaan aikaa jutellen mukavia ja siinä sitä tulee syöneeksi kuitenkin.
Tänään vuorossa oli lanttu-porkkanaraastetta höystettynä vastapuristetun appelsiinin mehulla. Eivät enää edes ihmetelleet ja alkoivat syödä hyvällä halulla. Jopa hän, joka ei pidä salaateista..
Tästä taitaa tulla jatkossa enemmän tai vähemmän tapa. Keittoruokapäiville en taida jaksaa sitä salaattia laittaa, mutta muille yleensä laitan muutenkin. Pitää alkaa keksiä vaihteluita, ettei käy yksitoikkoiseksi ja makuvalikoima laajenee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti