Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Rahataloudesta ja ruokailusta

Huomaan tässä nykyään katsellessani tilikirjaani, että kun ei ole autoa, ei rahaa kulu niin runsaasti oikein mihikään. Puhumattakaan nyt liikennevakuutuksiin, autoveroon tai bensaan. Mutta kun ei ole autoa, ei voi ostaa mitään isoa, eikä jaksa joka asian takia lähteä itseään raahaamaan kauppoihin. Ja ostoksilla kaikki mikä ei ole IHAN pakollista, jää kauppaan, kun ei mahdu vaunun alle enempää tai ostokset painavat jo liikaa. Kahviloihin ei ole mennyt mitään, kun ei ole päässyt niihin. Niissähän kulutetaan aikaa silloin kun ollaan autolla jossain ja pitää aikaa tappaa. Tai shoppaillaan huvikseen kauppakeskittymässä ja kahvitellaan siellä joutessaan. Tässä ei huvita lähteä mihinkää hillumaan jalkapatikassa bussien varassa huvin vuoksi. Juomme joutessamme kahvimme kotona. 
Tänään lähdin aamuyhdeksältä bussilla Prismaan, kun oman kaupunginosan kaupat olisivat auenneet vasta myöhemmin, ja vauvan maito oli loppu. Ja vauvalla oli uniaika. Oikeastaan oli helpompi käydä bussilla kaukana kaupassa kuin jalan lähellä. Vähemmän painavan vaunun työntelyä kaupasta tullessa kauppalastissa. Ei ollut pahemmin ruuhkaa bussissa näin pyhäpäivänä. Pari kolme ihmistä mennessä ja 1 tullessa lisäkseni. Sekin tuli vasta loppukilometreillä se yksi. Kunhan tämä autoton kuu loppuu, niin täytyy vertailu tehdä tämän ja edellisen kuukauden kulutuksen välillä. 

JA ruokailuasioista.....

Vajaan kahden viime viikon ruokalista on mennyt suunnilleen näin:

KE=possukastiketta, pottuja, kasviksia / kanankoipia + riisiä (17v)
TO= makkarakastike, pottuja, porkkanaraastetta, puolukkaa / jotain kanaa (17v)
PE= eilistä / noutopizzaa (17v) + kaksi poistuu isälleen la-su
LA= kanatortillaa (vali vali 17v, mutta söi)
SU= kierrepastaa, bolognesekastiketta / en muista mitä eräs aiemmin mainittu söi (varmaankin jotain kanaa)
MA= lihapullia, pottumuussia, soosia, puolukkaa
TI= kana-nuudeliwokkia ( 17veelle oma ilman kasviksia)
KE= nakkikeittoa / kanafileitä + riisiä (17v)
TO= possusoosia, pottuja, kasviksia jälleen / noutopizza (arvatkaa kenelle)
PE= spaghettia ja kastiketta / eilistä soosia ( 8 ja 11v)
LA= Heseen hampparille / kanankoipia + riisiä (17v)
SU= italianpataa / kanaa ja nuudelia (17v)¨
MA= riistakäristystä ja muusia + puolukkaa

Tätä säätöä se on viikosta toiseen. 17veen ruokalistan voi tuosta jo arvailla, mitä se tälläkin viikolla tulee syömään. Tässä ei mainita, kuinka monena päivänä 14v jätti kokonaan syömättä, koska ei syö esim. possua, eikä mitään makkaraa, eikä italianpataa. Ainiin, eikä riistakäristystä.  =/

Myös kevätkylvö on tullut tehtyä eilen. Lisää kylvettävä kun saa purkkeja tyhjäksi. Kukkia tässä toistaiseksi. Suunnitelmassa on ruukkupuutarha, mutta katsotaan nyt saanko kasaan tarpeeksi ruukkuja. Ja onko aikaa...................... siis antaako vauva tehdä mitään. Aikaahan olisi varmasti muuten. 


Mummi tulee tänään yhdeksi yöksi vain, kun huomenna on 8veen lääkäri/psykologitapaaminen pitkästä aikaa mutismin merkeissä. Päätetään. että mitä tehdään jatkossa ja minkälaista "hoitoa" nyt aloitettaisiin kehitellä. Jotainhan on pakko, koska kaikki vaikeutuu ensi vuonna. Tyttö saataneen tehostetun tuen piiristä ERITYISEN tuen piiriin. Sitä en tiedä mitä se käytännössä tarkoittaa kouluarjessa. Se jää nähtäväksi. Kertonen siitä sitten täälläkin. 

2 kommenttia:

  1. Auto vie todella paljon rahaa mutta täällä maalla sen pitäminen on pakollista. Minulla nuo työmatkat ovat yli 100 km:n mittaisia, samoin lääkäri- ym. reissut niin en voi edes miettiä että autosta luopuisin.

    Jotenkin tuo teidän ruokalista tuntuu samanlaiselta kuin meilläkin. Hra 14v valittaa aina ja kaikesta ja syönti on vähän mitä sattuu. Nti 17v syö vain kasvisruokia, paitsi lihapiirakka ja jauhelihakastike maistuu. Välillä tuntuu että helpoimmalla pääsisi kun antaisi jokaisen tehdä itse sitä mitä haluaa. Tosin nti 4v ei osaa oikein mitään tehdä mutta osaa kyllä sanoa mistä tykkää ja mistä ei.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se auto maalla pakollinen oli vielä ennen eroa viime kesän alussa. Onneksi nyt ei olla enää maalla kun tuo menopeli levisi.

    VastaaPoista