Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Autotonta elämääElämää ilman autoa..........sitähän se nyt on. Eräs kylä-ukko osti autoni ja hinasi sen exäni kanssa pois. On jo korjuuttanut sen ja ajeli sillä noutamaan kesärenkaita kyytiin myöhemmin. Mummi oli viikon tuossa minua kuljettelemassa. Nyt sitten aloitetaan seuraava viikko jalkakulkupelillä. Aamusella lähdetään seissemän jälkeen tallaamaan pari kilomeetria vauvan kanssa bussille. Töistä myöhästytään bussivuorojen vuoksi sen 5-10 minuuttia. Katsotaan nyt miten se menee. Busseja kulkee vain kerran tunnissa sitä suuntaa. Sitten lähdetään 15-20 minuuttia ennemmin töistä pois, että ehditään hakea vauva päiväkodista ja ehditään siihen bussiin, ettei tarvitse sitten odottaa liki tuntia seuraavaa. Koulun reksille, sekä muille se käy mainiosti, eikä ole tullut mutinaa. Huh!
Eilen kävin kummipoikani 18v synttäreillä ja onneksi asuvat "suhteellisen" lähellä. Tutustuin bussiaikatauluihin ja menin kahdella eri bussilla sinne. Loppumatkaan jäi silti kävelyä puolisen kilsaa. Vanhin tyttäreni tuli myös sinne jälkeeni ja käveltiin yhdessä meille kotiin juhlista. Matkaa tuli oikoreittiäkin pitkin, mutta kyllä alle tunnissa selvittiin jalankin. Aurinko paisteli. 
Eilen aamusella kävin pitkästä aikaa salilla. Vauva meni aamulla yhdeksältä lastenfressille. Minä yritin keksiä jotain tekemistä salin puolella. 
Toistaiseksi ei hirvitä olla ilman autoa, vaikka se hieman lasten kuskaamista kavereille vaikeuttaa, koska se ei vaan onnistu. Mutta sitä on aika vähän muutenkin. Kun saan vähän rahaa vielä säästettyä ja löydän passelin ajopelin, niin sitten taas kulkee. Muistin nimittäin, että kesäkuussa olisi peli oltava, koska meillä on Kelan autismi-sopeutumisvalmennuskurssi, ja se on Oulussa. En lähde kyllä kolmen kahelin kanssa julkisilla kaikkine matkatavaroineni 300 kilometrin reissuun viideksi päiväksi. Siiheksi siis auto. Netistä löysin jo yhden oikein kivanoloisen, mutta rahaa siihen vielä puuttuu jonkin verran. Tähtään siihen siis. Tai vastaavaan. 

 Vauva on ollut 4 viikkoa päiväkodissa ja säilynyt sen enemmittä kuumeitta alkuviikkoa lukuunottamatta. Räkä vuoti vähän jonkun päivää välissä, mutta loppui nopeasti. Neljännellä viikolla eli menneellä, hän on kotiutunut kokonaan sinne, ja sylissä ei ole tarvinnut enää kannella jatkuvasti. Nyt se siellä leikkii lattioilla itsekseen ja tekee mitä huvittaa iloisena ja nauravana. Aika nopeasti kotiutui. Harmi, että tämäkin lysti loppuu toukokuun loppuun. Vauveli viihtyy selkeästi päiväkodissa. Aamuisinkin useimmiten naurattaa kun sinne jää. 
Kohtahan meillä onkin sitten 1-vuotisbileet!


Loppukevennys:
Kissa katsoo luonto-ohjelmaa taas. Ruudussa vilahteli karhuja sekä ilves. Kissa nauliutui telkkarin eteen. 


Raportoin varmaan sitten seuraavaksi kuinka autoton elämä sujuu töissäkäynnin suhteen. (Ja kaupassa.) Halvemmaksi se ainakin varmasti käy. Tällä hetkellä juuri tuli maksuun autovero sekä liikennevakuutusmaksu. Niitäpä ei tarvitse maksaa vaan odottelen niistä huomattavasti pienemmän laskun eli noin kuukaudelta vain maksua jää molemmista ehkä. Tankata ei tarvitse. Hurraa! Bensakulu alkoikin kasvaa selkeästi, kun töissä aloin ajamaan arkipäivisin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti