Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 21. tammikuuta 2016

Lapsi lentää pesästä...

Pakkasten takia tässä on yritetty välttää auton käyttöä mikä on haasteellista kun eväitä alkaa olemaan loppusuoralla. Erään illan homma oli leivänteko vaikkei nämä leivät illasta riitä seuraavaa aamua pidemmälle. Ja kaiken hyödyn otin irti kun vanhin tytär ilmoitti lähtevänsä kaverin kyydillä kauppakeskukseen, niin valjastin äkkiä tytölle kauppalistan ja vähän käteistä että päästiin pahimmista tarpeista. Kätevää! 
Nyt alkaa olla kaapit sen verran tyhjät että auton joutuu ottamaan käyttöön, mutta jos tuo pakkanen edes vähän iltaan mennessä laskisi. Vielä on -25 astetta.

Noin -27 asteen jokapäiväisistä pakkasista huolimatta ollaan hoitosakin kanssa ulkoiltu noin tunti aamupäivällä. Siitä selviää ihan hyvin kun muistaa pysyä koko ajan jonkinlaisessa liikkeessä. Itse asiassa ollaan sen verran jo karaistuneita, että se ei tunnu tuo sää enää niin järkyttävältä. Itse käyn vielä iltaisin pienellä puolen tunnin kävelyllä vaikka onkin pakkasta. Päälle vaan se mitä mahan päälle mahtuu. 

Ja vanhimman tytön saralla tapahtuu.... Töitä ei vielä ole, mutta kämpän sai, ja muuttaa viikon päästä pois kotoa. Prismaan laittoi joskus haun päälle töitä ajatellen ja nyt sieltä kyseltiin ollaanko vielä kiinnostuneita. Laittoi kunnon hakemuksen sitten sinne päin. Lukiokin loppuu ensi kuun alussa. Alkaa se lukuloma ennen kirjoituksia. Sen jälkeen yrittänee pyrkiä lokakuussa alkavaan poliisikouluun Tampereelle. 
 Nyt tässä pitää sitten miettiä mitä kaikkea tyttö tarvitsee uuteen kotiinsa. Se on vain huone kimppakämpässä ja valmiiksi kalusteissa, että vielä ei voi ottaa huonekalujaan mukaan. Vuokrasopimuskin on vain toukokuun loppuun, kun on opiskelija-asunto, niin että kesäksi haettava taas uutta mutta hällä on kiire pois kotoa. 13v oli heti kyselemässä isosiskon huonetta omakseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti