Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 7. tammikuuta 2016

Hyytävää

Loppiaisena piti alkaa keksimään tylsyyteen hommia kun ulkona alkoi ollal ne Siperian olosuhteet. Ketään ei kiinnostanut ulkoilu. Minä kyllä kaksi pientä lenkkiä kävin silti loikkimassa. Toisen metsässä ja toisen jäällä. Jäällä vaan ei kauas voinut mennä kun pieni viima kävi naamaan. 


Näiden meidän nuorimmaisten lääkitykset tässä. Pullossa on meidän mutistin eli 7veen lääke ahdistushäiriöön ja muut ovat 10veen. Keskittymishäiriöön, käyttäytymisen säätelyyn ja nukahtamiseen.


Ulkona on kaunista, mutta kylmää. Tänään on 26 astetta pakkasta ja otin tavoitteeksi, että jos puoli tuntia saadaan happea hypättyä niin olen tyytyväinen. Vaan vein lapset pienelle juoksulle jäälle kun ei kerran tuullut, niin sielläpä nuo juoksivat innoissaan ja löysivät aarteita. Keräsivät jääpalasia ja puikkoja rannasta ja niistä tuli sen verran iloa ja mielenkiintoa pihassa, että eivät muistaneet kylmää vissiin ollenkaan, koska lopulta saatiin oltua tunti. Tunnin kuluttua alkoi kuulua, että varpaita paleltaa. Sitten sisähommiin. 


Kissaa taas kiinnosti mitä laatikoiden takana mahta olla.
Ja lattialämmityksen takia eteisessä on kiva maata ja kun vielä löytyi vahingossa niin kiva paikkakin. Suojaisa....


Iltapäivällä emme vaivaudu enää happihypylle. Ensi viikolla luvattu järkevämpää säätä niin päästään normaaliin ulkoilurytmiin taas. Ja kun ei tuota lunta vissiin ole puolta metriä tulossa jos ollenkaan, niin päästäneen kunnon pitkälle lenkille jäitä pitkin sitten. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti