Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 16. tammikuuta 2016

Pakkaspuuhaa

Pakkaspuuhaa on todellakin keksitty. Pakastimen sulattaminen on yksi sellainen homma. Pidin pakastimen pois päältä 2 päivää ja yhden yön kun pihalla kerran oli niin kylmää ettei pelkoa ollut liian korkeasta lämpötilasta. Tämäkin tapahtui joskus viime viikonloppuna ennenkuin lauhtui hieman hetkeksi ja iski myrsky. 


Kovasta pakkasesta huolimatta edellisenä viikonloppuna meidän omat muksut viihtyivät jonkin verran pihalla. Järven jäällä oli unelma-olosuhteet vaan ei ole enää. Silloin ei ollut juurikaan lunta että pääsi luistelemaan halutessaan ja kävelylle kauas kauas...jos tarkeni.


Meidän 10v viihtyi rannassa kaivamassa koloja, 7v kokeili luistimia. Muina talvina ei ole kiinnostanut yhtää luistelu ja nytkin meni kauan aikaa vain kävellä köpötellessä varovasti, mutta pikku hiljaa sai vähän liukua jo alle. Ensi maanantaina pitäisi olla luistelua koululla, mutta taitaa olla taas liikaa pakkasta. 


Hoidokeiden kanssa ei ihan päästy saaristoon kävelylle. Jouduttiin lyhempiä kävelyjä harrastamaan. Ihan lämpimikseen. Tässä vielä alkuviikosta jäällä kun oli hyvä kävellä ilman hankia, mutta pakkasta oli -18 ja aivan pieni viima kävi poskeen, joten ei kauas lähdetty. 
Sitten tiistaina poika oli poissa, kipeä, ja olisi alkaneet kerhot, mutta aamulla tuli viesti seurakunnalta, että perhekerhot on peruttu helmikuun loppuun saakka kappelin (kerhotilojen) vesivahingon vuoksi. Eli mepä emme sitten kerhoile. Maaliskuussa ei ehditäkään kovin moneen kerhoon. Silloin on hiihtoloma ja pääsiäisloma. Pääsiäisen aikaan kerhotkin on suljettuja aina olleet ainakin pari viikkoa. On hiljaista viikkoa ja pääsiäishartausviikkoa, jolloin ei ole normikerhoa, joten 1-2 kerhopäivää jää meille sitten enää kunnes lopetan työt maaliskuun loppuun. 


Sitten iski lumimyräkkä keskiviikoksi ja me kolailtiin pihalla ja evakoiduttiin pienelle metsähyppelylle tuuliselta pihalta lopuksi. 
Jäälle yritettiin torstaina mutta myrsky oli kinostanut lunta niin, että välillä oli vaikeaa kävellä ja välillä oli tosi vähän lunta. 
Käykö tässä tänäkin talvena niin, ettei pääse jääretkelle. Viime talvena ei päästy, kun oli niin leutoa ja jäällä lunta ja lumen alla vettä. Koko talven. Nyt on sitten vielä jonkinlainen mahdollisuus mennä lumen puolesta, mutta kamalan kylmä. Ainakaan ei saisi tuulla yhtään, koska jäällä se pienikin vire tuntuu ikävältä kovalla pakkasella. 


Katsotaan mitä ensi viikko tuo sitten tullessaan. Tällä viikolla saatiin mielestäni ulkoiltua yli odotusten säistä huolimatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti