Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 25. joulukuuta 2015

Ennen ja jälkeen joulun

Päivitykset ei ole näköjään itsekseen tulleet. ; (  No, jos uusi vuosi taas korjaisi asian. Liekö tuo raskaus saanut aikaan, ettei oikeastaan mitään saa aikaiseksi. 

Lahjojen paketointipaikka oli vaatehuoneen lattialla. Sekin jäi aatolle viimeisten lahjojen paketointi. Ei vain huvittanut ollenkaan. 


Hoidokkien kanssa viimeiset hoitopäivät ennen lomaa olivat aikalailla karunnäköisiä. Eivät ainakaan jouluisia.Meidän ekaluokkalaisen esiintyminen tuossa valkeassa neuleessansa. Vaikkakin hän kärsii valikoivasta puhumattomuudesta, hän LAULOI ÄÄNEEN vaikka ei sitä kuullut tietenkään saliin asti ja muutkin lauloivat niin oli varmaan turvallista laulaa. Opettaja ja avustaja tulivat juhlan jälkeen kehumaan, että tyttöhän ihan lauloi. Huomasin toki että suu heilui, mutten salista osannut sanoa laulaako äänettömästi vai äänellä. 


Viimeisenä hoitopäivänä, eli tiistaina, oli vain tyttö hoidossa. Poika olikin jääänyt jo kuulemma illalla mummolleen yöksi. Me sitten käytiin tytön kanssa meille metsästä kaatamassa kuusi. Isäntä tuli sahaamaan ja kantelemaan sitä. Iltapäivällä askarreltiin tonttu tytön kanssa ja meidän 7veenkin, mutta enpä sitten saanut sitä kuvaa vaikka kameran viereen otin. Uhohdin sen sitten. 


Aatonaattona sitä sitten illalla koristeltiin. 2 nuorinta koristeli. Minä yläoksille. Isompia ei enää kiinnostanut koristelu yhtään. Ei edes 13veetä joka vielä viime vuonna koristeli innolla. Ei tullut huoneestaan ulos. Mummi tuli aatonaattona meille. Lie joulunpyhät meillä. 


Aattona ulkoilun päälle sai glögiä ja pipareita.


Muihin jouluihin verrattuna tämän joulun lahjat kuusen alla olivat aika vähän. Yleensä eivät ole mahtuneet edes kuusen alle kunnolla. 7v sai eniten, 5 pakettia. 18v oli ostanut saamillaan rahoilla itselleen lahjat ja paketoinut ne itselleen. 15v ei olisi saanut mitään, mutta paketoin sille 5 Ikean halvinta suklaalevyä. Poika oli jo ajat sitten vaatinut itselleen kaikenlaista etukäteen. 13veelle oli vain yksi. Näytti vähän ankealta.
4 pakettia jätin pussiin. Saatiin tänä jouluna vähävaraisille perheille lapsille lahjapaketteja mll:ltä. Yllättäen tulevalle vauvalle oli 5 pakettia vaikken moista kysellyt. Yhden avasin aiemmin. Ihan ok olivat vaikka kaikki sieltä tulevat ovatkin käytettyjä tavaroita ja vaatteita. Tarpeeseen ne silti tulevat. Ottaen huomioon, ettei meillä ole MINKÄÄNLAISTA tavaraa tulevalle lapselle, koska olen vuosia sitten hävittänyt kaiken mahdollisen vauvoihin liittyvän. 


Kauhean vaikea odottelu oli kun lahjoja avattavaksi odottivat ja isoveli vain viipyi saunassa. 
10v sai vain kaksi lahjaa. Ennen aina ollut hirveä kasa. 
Dragonia peli oli suurin toive eikä sitä meinannut löytyä mistään. Joka paikassa se oli loppuunmyyty. Ilmeisesti yksi niistä joulun suosikeista. Löysin lopulta sen jostain pienestä verkkokaupasta Lahden suunnasta ja tilasin sieltä. Muista verkkokaupoista se oli loppuunmyyty. Kaupoissa en nähnyt ollenkaan missään.
Tässä minun joulupakettini...


Pelistä oli paljon iloa. Tässä 7v pelaa sitä 13veen kanssa. 


10veen kuulumiset joulun alta ovat sellaisia, että lääkäri totesi, ettei erityisluokka riitä pojalle, että saisi koulusta mitään irti. Haetaan kaupungilta maksusitoumusta arviointijaksolle erityiskouluun. Siellä käyvät kuulemma vammaiset sekä muuten erityistarpeiset lapset kouluaan. Autistiset, kieliongelmaiset sun muut joilla vaikeuksia selvitä tavallisella opetuksella. Nyt on taidettu havaita pojassa jo autistisiakin piirteitä esiintyväksi kaiken muun lisäksi, että ei tästä ongelmat ainakaan parantumaan lähde tällä nykymenolla. 

Isäntä lähti aattoiltana sitten kotikonnuilleen, että lähtevät tänään Mikkelin sairaalaan sisarustensa kanssa äitiään valvomaan. Ilmeisesti ei oleteta elävän enää pitkään. Lienee päivistä kyse enää. 
Me jatkamme täällä lasten ja äitini kanssa joulun viettoa. Tai lähinnä tätä töröttämistä. 18v on lähdössä salille. Aikoi lähteä aattona, mutta ei ilmeisesti jaksanut sitten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti