Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viikonloppua

Perjantaina täytti yksi tyttäremme 13v. Lauantaina piti juhlat kolmelle kaverilleen, mikä tarkoitti sitä, että äiti seisoo aamukahdeksasta keittiössä vääntäen kakkupohjaa ja mokkapaloja ja sen jälkeen täyttää kakkua ja kuorruttaa mokkapaloja, jonka jälkeen kakku tekeytyy ja äiti tekee ruokaa ja taas kuorruttaa kakkua..... Käskin sankarin itse koristella kakkunsa tai muuten äiti vaan heittää karkit päälle. Hän siis koristeli itse.


Perjantaina oli siis lakkopäivä, mikä tarkoitti, että 6veen ja 10veen koulukuljetukset eivät kulkeneet. Ylä-asteelaisille sekä lukiolaiselle kulki tänne korpeen vuorot normaalisti. Muuten olisi ollut pakko jättää vielä enemmän porukkaa pois koulusta kun sattuu olemaan 5 lasta 5 eri koulussa ympäri kaupunkia ja kaikkien koulut alkavat ja loppuvat eri aikoihin niin ei olisi äiti-taksista ollut siihen. Näin ollen kaksi nuorinta jäi kotiin koulukyydin puutteessa. Lapsia se ei tuntunut kovasti haittaavan...

Alla äidin sunnuntain aamun välipalaa. Sitten tietokonetta selatessani tekemisen puutteessa päätin työstää pari patonkia, joiden ohjeen löysin sivussa olevasta Lahoa Rautaa-blogista. Täytteet jätin laittamatta tällä erää mutta olisin kuitenkin tahtonut niitä vaikka vain toiseen. Täytyy seuraavan kerran laittaa, koska nämä olivat herkullisia. 


Sitten nuorin nuoriso pienelle välipalalle. Kuumaa patonkia ja voita. 


Päivän ruokani. Teki kauheasti mieleni kasviksia, joten päädyin tekemään pienempään pannuun oman versioini pyttipannusta. Porkkanaa, punasipulia, paprikaa, vihreää sekä keltaista kesäkurpitsaa, perunaa ja nakkeja oikein pieninä paloina. Muille tuli perunaa ja lenkkimakkaraa. Tosin isäntä olisi kuulemma mielummin myös syönyt tuota kasvisversiota ja veikkaan että vanhin tytär olisi sen mielellään kelpuuttanut muttei ehtinyt ajoissa kun se oli jo hävinnyt. 10v nyt ei kelpuuttanut mitään versiota ja söi pelkkää salaattia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti