Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 14. syyskuuta 2015

Metsää ja muovailua

Eräänä aamuna viime viikolla............ normisti mennään ulos heti kun poika saapuu hoitoon eli ei tule aamulla sisälle ollenkaan. Tulee välillä 8.30-9.30. Siis eräänä aamuna tehtiinkin toisin ja aloitettiin muovailulla. Kun minulla oli vielä lounaan esivalmistelu kesken niin tehtiin välillä sitten näin. 


Perjantaina lähdettiin pitkästä aikaa metsikköön. Se on vähän jäänyt. Etsittiin puolukoita, mutta joku lienee ehtinyt ennen meitä. Ei niitä juuri ollut. Pitää seuraava metsäkeikka tehdä kävelyretken merkeissä sitten. Nyt käveltiin vain majalle ja kulutettiin siellä hieman aikaa ja tultiin takaisin pihalle. Maja on hieman päässyt ruskistumaan. 
Viikonlopun omien touhuja.....Tänä päivänä ovat hoidokitkin tehneet innolla lehtikasoja. Niitä on nyt alkanut putoilla sen verran, että saa jo jotain kasojakin aikaiseksi. Huomenna aloitettaisiin kerhokäynnit taasen seurakunnan perhekerholla. Nähdäänpähän kerran viikossa muutakin porukkaa kuin toistemme naamat täällä pihamaalla nyt kun muita ei ole mailla halmeilla. 

Ja ruokailusta jälleen sen verran, että eräällä viikolla tyttö kysyi lounaalla, että milloin on taas hernekeittoa. (hänen herkkuaan) No minä jotain vastailin... Poika kysyi, että miksei ole hernesosekeittoa. Noooo, oletkos koskaan sellaista maistanut, kyselin. Eivät kumpikaan olleet. Käytiin läpi tavan hernekeiton ja hernesosekeiton eroja ja että maistunevat melkolailla erilaisilta. Molemmat kyselivät, että milloin sellaista olisi ruokana. Jaa-a! Esitin, että voisihan sitä tietysti kokeilla seuraavana hernekeittopäivänä, että tehdäänkin sellainen sosekeitto. Olivat innoissaan, vaikkakin olin huomauttanut useasti, että se on todellakin eri ruokalaji, mutta koska olivat innoissaan, mietin, että miksei! Oppia ikä kaikki ja voihan sitä kokeilla. Laajenee makupiiri. (tässä kohtaa allekirjoittanut voi kertoa, ettei ole itse koskaan maistanut kyseistä ruokaa) Että todellakin oppia ikä kaikki!!!! Mutta reseptin etsin jo valmiiksi. Ei vaikuta vaikealta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti