Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Viikon väännöt + kinkkukierteet + kesäkurpitsamuffinit

Tässä on kulunut aikaa. Lähinnä siksi, etten ole saanut kamerasta kuvia ulos. Joku ongelma. Nyt sain tuon teknisen tuen eli isännän apuun. Siis...
Alkuviikolla mummi kävi tekaisemassa mustikkapiirakan ja vanhin tytär oli poikaystävineen risteilyllä. Torstaina alkoi koulu. 9v ja 6v lähtivät kouluun väkipakolla. 9v piti raahata sängystä ja pukea puoliväkisin. Lopulta antoi housujen olla jalassa. Syömään ei suostunut eikä ottamaan ADDlääkitystään. Ekaluokkalainen oli lähes yhtä vatahankaan, mutta sai kuitenkin jogurtin alas. Isi vei koululle eka aamuna niin ei tarvitse yksin bussissa mennä koulun pihalle ihmettelemään. Kun ei puhu mitään ja pelottaa. Toinen päivä meni jo ekaluokkalaiselta hyvin, 9v oli vielä vastahankaan, mutta sai aamupalaa alas. Näin meidän erityislasten taipaleet. Nyt on erikoista, että meillä on 5 lasta joista jokainen on eri koulussa. 6v on omassa koulussaan, 9v pienluokalla kauempana erityisongelmien vuoksi, 12v lähti yläasteelle ja 15v:kin on vielä yläasteella, mutta tämän syksyn alusta alkaen meidän yläkoulumme vaihtui, joten 12v menikin eri yläkouluun kuin veljensä. Vanhin on lukiossa kolmosella. 


MUTTA... hoidokit!! Ensimmäisellä elokuun viikolla olivat vain pojat. Vanhempi kysyi silloin eka päivänä, että voidaanko mennä mustikkaan. Siispä tiistaina sitten mentiin ja pojat keräsivätkin tunnin ajan aivan tyytyväisinä mustikoita kuppeihinsa ja välillä kaatoivat niitä minun ämpäriini. Tunnin kuluttua nuorempi kuitenkin kysyi joko lähdetään pois. Lähdettiin pihalle leikkimään. Pojat metsässä kyselivät voinko tehdä mustikkapiirakkaa kun lomalla mummo oli heille tehnyt piirakkaa. Niinpä päiväuniaikaan tein heille mustikkapiirakan välipalalle. Pojat olivat tyytyväisiä. Toisella viikolla oli kaikki 3 paikalla. 5v poika viimeistä hoitoviikkoaan. Huomenna aloittaa eskan. Sääntöjen kanssa olikin vääntöä, kun niitä kaikkia piti yrittää rikkoa periaatteella, että kohtapa hänen ei tarvitse enää kuunnella minua. Siitä käytiinkin sitten vakava keskustelu, että niin kauan kuin olet täällä, minua tarvitsee kuunnella. Vielä on pari päivää jäljellä. Siitä se sitten rauhoittui lopulta. 
Torstaina otettiin minulla varalla olleet laminoidut aarteenetsintä lappuset käyttöön kun meininki meni liikaa kinastelun puolelle jatkuvasti. Tämä rauhoitti kummasti. Kaikki juoksivat innolla etsimässä mitä lapussa oli. Minulta sai ruksin kun oli nähnyt kyseisen asian. 


Siitä päästään sitten viikonloppuun. Lauantaiaamuna minuun iski hepuli. Päätin tehdä kinkkukierteitä, että pakkasesta niitä sitten tytöt voivat kouluun ottaa välipaloiksi. 17v on pyytänyt tätä useasti. Kesäkurpitsan ylituotannon vuoksi etsin ohjetta muffineihin ja siihen putkeen tein niitäkin. 
Kesäkurpitsamuffinien ohje:


Näistä muffineista tulikin hupaisa juttu. 12 käveli keittiöön ja kysyi mitä ne ovat. Tyhmä minä meni sanomaan, että kesäkurpitsamuffineita. Noh, seurauksena nenän nyrpistys eikä maistanut. Seuraavana myöhemmin keittiöön tuli 6 ja 9v kysymään samaa asiaa. Viisas minä sanoi, että kanelimuffineita. Niissä on kanelia ja tuoksuvat kanelille. Halusivat ja maistoivat ja kehuivat hurjan herkullisiksi ja tahtoivat lisää. Myöhemmin huomautin 12 veelle asiasta ja että pienemmät tykkäsivät kovasti. Sen jälkeen uskalsi hänkin maistaa. Ja tykkäsi.  =) Voi elämä sentään!


KINKKUKIERTEET

8 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
3 dl tomaattimehua

Täyte:
n.  200g kinkkusuikaleita tai kuutioita
3 dl juustoraastetta
2 tl sinappia
n. 2 tl oreganoa

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi rasva sekaan ryynimäiseksi seokseksi. Lisää tomaattimehu ja vaivaa nopeasti sileäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. 
Jaa taikina kahtia ja kauli molemmista n 30-40cm kokoiset levyt jauhotetulla pöydällä. Levitä täytteet ja kääri rullalle pitkistä sivuista aloittaen. leikkaa kumpikin rulla paloihin ja aseta leivinpaperin päälle. Paista 225-250 asteessa n. 12 min.Leivonnan jälkeen päätin lähteä metsään mustikkaan ennenkuin kaikki menevät pilalle. Löytyihän noita runsaasti. Pienen ämpärin parissa tunnissa sain täyteen. Ja selän jumiin.

Ja tämä sunnuntai...sehän on syntymäpäivä!!! Meidän 9v onkin nyt  10v!!!
Tässäpä poika koristelee itse kakkunsa ja kun satuin tulemaan juuri vattupusikosta niin niitäkin sai laittaa kakun päälle halutessaan. Äkkiä hävisi suihin ja kakkuun pieni astiallinen vattuja. Vieraaksi kutsuttiin naapurin lähes samanikäinen poika. Plus äitinsä kahviseuraksi. 
Näin... ja maanantaina onkin sitten hoidossa vain tyttö ja hänkin puoleen päivään saakka, koska minun täytyy olla tärkeässä palaverissa ekaluokkalaisen koululla kahdelta. Sinne saapuu lähes kaikki koulun opettajat, lääkäri sekä psykologi ja koulun terkkari. Eli koululta niin moni kuin pääsee ja joutuu joskus tekemisiin meidän tytön kanssa. Lääkäri ja psykologi ohjeistavat kaikkia kuinka selektiivisen mutistin kanssa toimitaan ja kuinka EI saa toimia. 
Ja tästä jatketaan hoitohommia vain kahdella lapsella...melko vähäistä tulojen kannalta katsottuna. Mutta tällä mennään kun muuta ei nyt voi. Saa nähdä saadaanko lisää joskus vai ei.  Ainakin täällä tulee olemaan HUOMATTAVASTI rauhallisempaa näiden kahden kanssa kuin kolmen. Se levottomin kun nyt lähti eskaan. Pelkään toki että ajan kanssa saattaa olla jopa liiankin rauhallista. ;) Mutta syyskuussa alkaa perhekerhot. Aletaan käymään niissä ainakin sitten. Toinenkin hoitaja tästä lopetti kun lapset loppuivat ja siirtyi opiskelemaan niin ei ole enää meillä sitäkään seuraa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti