Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 3. elokuuta 2015

Viikon ruokaostosten suunnittelu sunnuntaina

Ruokahuolto käy huomattavasti yksinkertaisemmaksi tekemällä nykyään viikon ruokaostokset kerralla. Maitoa ja hedelmiä voi täydentää loppuviikosta. Leipiä voi tehdä lisää itse jos loppuvat. 

Lompakossa oli rahaa reilut 50e. Päätin, että sillä on pakko selvitä. Ruokaohjeita yksinkertaistin ja yksinkertaistin. Ja vielä jotain lisämuutoksia, että kulut vähenee. Tarkistin myös kaikki kaapit, jääkaapin ja pakastimen, mitä siellä jo on valmiina ja voi hyödyntää, ja muokkasin ruokalistaa siihen suuntaan, että on vähemmän ostamista jos ruokiin tarvittavia aineita kenties on jo kotona. Näiden pitäisi riittää. Neljänä päivänä yhdeksälle hengelle ja kolmena päivänä seitsemälle. Pakkasessa oli jo jonkinverran jauhelihaa( 1,2kg.) Laskin, että sitä tarvitaan 2kg viikoksi. Ostin vain yhden 700g lisää ja totesin, että sitä voi jatkaa soijarouheella ellei meinaa riittää. Myös maitoa oli vielä 5,5 litraa. Ostin vain 8 litraa lisää. Leipää on pakkasessa vielä jonkin verran.
Kerran viikossa kaupassa käymällä säästää kun ei tarvitse juosta vähän väliä, kuluttaa polttoainetta ja kukapa se nyt ostaa vain ja ainoastaan sen mitä piti. Aina tulee katsottua sinne tänne, että tuota kyllä vielä tarvitaa ja tuo onkin halpaa ja onko jotain tarjouksessa. Parin tarvikkeen sijaan saattaa olla lähes kassillinen ostoksia. Niin, ja vielä se suklaapatukka. ;) Ai niin, lasten purkka on loppu, niin ja se ja tämä.... Nyt olen hyväksynyt sen, että lapsi ei kuole,(vaikka hän itse saattaakin luulla niin) jos joku sattuu olemaan loppu ja joutuu olemaan ilman sitä pari päivää. Kuten purkkaa tai mehua tai jopa MUROJA. No, mehua ostan yhden litran purkin viikossa kolmelle nuorimmalle. Yhden purkin 15veelle ja yhden 17 veelle. Minä juon vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti