Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä ja muuta mutinaa

Meidän eskalainenkin tahtoi tehdä tipusen kuten hoidokki, mutta yksin. Ikkunaan ripustettiin eskassa tehty pupu luudalla.
Torstaina hoidokeiden märät vehkeet laitettiin juhlavasti ekaa kertaa kuivauskaappiin. Kuivaa tuli.  Pojatkin siis pääsivät torstaiksi hoitoon, mutta se hoitopäivä loppuikin lyhyeen. Ei ole poikia onni suosinut viime viikkoina. Nuorempi nuupahti pihamaalla täysin jo aivan ennen aikojaan ja tultiin sisälle tuntia ennen aikojaan kun poika valitti, että palelee eikä saanut mitenkään itseään liikkeelle vaan makasi vain. Ajattelin, että tässä matti-myöhäinen kuumetautinen varmaan seuraavaksi, mutta sisällä hieman virkistyi leikkimään. Kun syömään pyydettiin niin poikaparka raahautui niin vaikean näköisenä pöytään päin, että tuumasin vain,että jos nyt jotain jaksat syödä niin kokeile. Mutta eipä tuo ehtinyt mitään suuhunsa laittaa kun oksensi pitkin pöytää. Äkkiä kannoin vessaan ja siivosin sitten pöydän kun varmistin, että pysyy suunnilleen pöntön kohdalla. Pikkuisen ruokahalu meni siinä kyllä kaikilta vaikka kaksi muuta urheasti jatkoivat syömistä minun siivoillessani jälkiä ja huolehtiessani yhdestä sairaasta. Sanoin sitten vain tautiselle, että sinun ei taida nyt kannattaa sittenkään tulla syömään ollenkaan....ja puhelu isälle. Päiväuniaikaan mennessä pojat olivat lähteneet sitten pois ja mentiin jälleen vain yhden hoidokin kanssa unille. Eipä tullut oksennustauti edes mieleen kun on vain tuota kuumetautia liikkunut joka mutkassa ja tämä poika näytti säästyneen siltä kuitenkin.


Torstaina olikin sitten illalla sen ruokakaupan vuoro taas kerran ja jääkaappi näyttikin vähän laihtuneen iltaan mennessä. Toisaalta melko tyhjä jääkaappi näyttää mielestäni ihan mukavalta välillä. Siitä kun tietää, että suurinpiirtein kaikki mitä on ostettu, on käytetty, eikä mitään ole todennäköisesti mennyt hirveästi hukkaan eikä ainakaan jäänyt kaapin perälle pilaantumaan. Eli välillä on hyvä käyttää jääkaappikin hieman tyhjillänsä.


No niin.... tällä pitäisi selvitä torstaista tiistaihin saakka. Näin sunnuntaina voin kertoa, että maitoa piti hakea lauantaina lisää vaikka 10 litraa ostin, sekä kissanruokaa. Tietysti osa ostetusta ruokatarvikkeesta on lämpimässä säilytettävää ja leipiä pakasteessa. Että ei tässä kaikki.


 Perjantaina 15v poika tahtoi tehdä suklaakeksejä. Sitä varten olin ostanut sitä suklaata kun minulle oli etukäteen huomautettu, että tämmöisiä tahtoo tehdä.


Loppukevennys:
 Etsi kuvasta elävä pehmolelu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti