Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Viikonloppua ja laavuretki

Viime perjantai meni huiskeeksi. Äiti tuli avuksi ja meillä pidettiin Party Lite-kynttiläkutsut. Oli mukavaa vaihtelua kun meillä ei juuri käy vieraita yleensä. Vain mummi. Alla yksi hätähousu kyttäsi tarjoilun alkamista.


Mummi sai asennettua myös sulkapalloverkon, että muksut pääsivät pelaamaan. Siinä mummi on kuvan ulkopuolella, mutta 14 ja 11veet pelaa. Mummi tuli myös huoltamaan meidän jälkikasvua, että pääsin isännän kanssa naapurin harjakaisiin. Enpähän minä missään ole käynytkään noin 10 vuoteen. Pääsin sitten sinne edes. 8v pukkasi lauantaina sopivasti kuumeenkin itselleen. 16 ja 11v tulivat päivällä ruokaileman naapuriin kun kaikki olisi olleet kutsuttu juhliin. Noooo, 16v sitten kittasi VAHINGOSSA  mukillisen boolia, jota lopussa maistoin lasista ja se oli kyllä aika jäykkää. Tuumasin vain että elä ainakaan juo toista lasillista. Eipä tuo ottaessaan ymmärtänyt sen olevan alkoholia. Meitä kaikkia lähinnä aika lailla nauratti tuokin vahinko. Eihän meidän muksut alkoholin kanssa pääse oikein missään kosketuksiin ja teinit ovatkin melko alkoholivastaisia. Ainakin toistaiseksi. 


Tällä viikolla päästiin välipaloissa ulkoruokintaan. Sisällä ei tuhlata aikaa juuri ollenkaan kun on kaunista ja lämmintä. (pöydän pinta näyttäisi kaipaavan käsittelyä) Aamulla hoitoon tullessaan porukka katsoi terassille, kun oltiin laitettu viikonloppuna aurinkovarjo siihen, ja alkoivat kiljua että jeee nyt päästään ulos syömään, nyt päästään, nyt päästään.


Eilen käytiin toisen hoitosakin kanssa hirvimajalla retkellä. Ensin käytiin kävelyllä johon kulutettiinkin noin tunti. Sitten mentiin tekemään tulet kotaan, että saadaan evästä aikaan. Ei kehdattukaan laavulle tulia laittaa kun kodassa oli helpompi paistaa 9 makkaraa sekä toisen porukan lihapiirakat kuin tikkujen nenässä nuotiolla. 


Odotellessa osa porukasta leikki tervapataa.


Kodan seinillä olevat elukat kiinnostivat kovasti.
Alkupalaksi annoin paprikaa ja minitomaatteja  muuta evästä odotellessa.


Tänään 11veen koulun 5.-6. luokka lähtee pian samaiselle hirvimajalle yöretkelle, jonka tekevät joka toinen vuosi. Eli jokainen sen koulun oppilas pääsee vitosella tai kutosella sinne. Pari meiltä on jo olleetkin. Pystyttävät 4 puolijoukkuetelttaa  ja siellä on yösuunnistusta puolen yön jälkeen oppilaille.
Toivottavasti ei hirveästi sataisi. Siellä ne silti joutuvat erähenkisyyttä harjoittamaan, sää kuin sää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti