5 dl vettä
1/2 dl kauraleseitä
2 dl 4-viljan hiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
4 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
10,5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kuivahiivalle sopivaksi ja sekoita kuivahiiva hiutaleisiin. Lisää veteen leseet ja hiutaleet sekä hiiva ja anna seistä n. 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen sokeri, suola ja jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 10minuuttia ja leivo 3 leipää. Kohota puoli tuntia. Kostuta leipien pinta vedellä, ripottele pinnalle 4-viljan hiutaleita ja tee pintaan viiltoja veitsellä. Paista 225 asteessa n. 20min.
Korvasin itse tässä osan jauhoista hiivaleipäjauhoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti