Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 8. kesäkuuta 2017

Arkea kuvina

Pestini koulunkäynninohjaajana päättyi viime viikolla. Oppilaat olivat tehneet minulle ihanan kortin ja opettaja ojensi kukka-amppelin. Muutkin ohjaajat saivat koululta samanlaisen amppelin. Se oli varsinainen nenäliinapäivä koko päivä minulla. Minun viisbee-luokkani oppilaat olisivat toivoneet, että olisin jatkanut syksyllä. Ja osa valitti, miksen voi olla heidän opettajansa. Leivoin luokalle viimeiseksi päiväkseni suklaamuffinsseja. Oppilaat eivät koskaan ole olleet niin hiljaa, kuin silloin syödessään ihmeissään HEILLE leivottuja herkkuja. Kiitosten vuolas virta seurasi sen jälkeen! 


Arki jatkui sen jälkeen kotona. Kaivoin mielen perukoilta jostain ulos operaation "tee lounas joka päivä". Onnistuin siinä ainakin viikon ajan. Tässä syödään tonnikala-pastavuokaa. Vauvalle maistui. 

Raparperipiirakan tekoa.


Kävelyllä on käyty kauniilla ilmalla. 


Kissan iltaunet


Löysivät ulkovarastosta muutossa sinne kärrätyn junalaatikon. 

Tänään on mummi kasannut minulle eilen ostamani grillin. 


 Paistattelimme päivää takapihalla, vauvan nukkuessa etuterassilla.
 Seuraavaksi kasattiin jokunen päivä sitten ostamani penkki. 


Sitten aloitin grillausharjoitukset. Hieman haparoiden sain kuitenkin eväät kypsiksi. Makkarat lisättiin myöhemmin. Kasvikset jäivät nyt välistä grillistä huonon suunnittelun takia. Kanaakin olisi saanut olla enemmän. Tämä olikin vain harjoitus. Seuraavaksi päästään varsinaiseen äksöniin. Ostettu valmiiksi tarvikkeita. Ehkä lauantaina....


Minä sain kokata kun mummi kävelytti vauvaa ympäriinsä. Myös kiikkumassa alla näkyvässä puistontyngässä. 


Huomenna Kysin psykiatrisen Kota-ryhmä  tulee aamupäivällä viemään kaikki kolme (1v, 8v ja 11v) Hoploppiin. Minä saan vapaata pari-kolme tuntia. No, onhan tuo mummi tuossa. Ajattelin, että kun ei ole ketään muksuja vinkumassa, niin teen torttupohjasta kermavaahto-mansikkatortun ja syödään sitä ja juodaan kahvia ihan kaikessa rauhassa pihalla ja sitten pitää trimmata tuo meidän ylikasvanut nurmikko tuosta. Sitten vien Hoplopin jälkeen pari lasta isälleen. Noudan ne sunnuntaina hyvissä ajoin aamupäivällä ja ruokin ne ja sitten käännetään auton keula kohti Oulun Edeniä kuudeksi päiväksi. Kelan autismi-sopeutusvalmennusmikälie kurssi alkaa maanantai-aamuna. Kaksi teiniä jää kotiin kahdestaan.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti