Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusviikonloppua

Juhannusaatto kökötettiin ihan peruskotona. Illalla tein kinkkupiiraan vaikka tiesin, ettei siitä kukaan muu tykkää. 7v kyllä sitä vähän söi ja tykkäsi sitten, mutta muuta eivät kertakaikkiaan tykkää. Ajattelin, että voisi käydä kokolla entisen kodin lähellä lossikioskilla, mutta ei oikein jaksanut huutavan vauvan kanssa vaivautua ja 13 veetä huimasi pahenevissa määrin pitkin päivää ja illalla ei enää halunnut sängystä nousta kun huimasi päänkääntäminenkin. En uskaltanut jättää sitäkään kotiin ilman valvontaa. Ainoa jota haittasi kokon puuttuminen oli 10v. Totuttu aina entisessä kodissa polttamaan oma iso kokko omassa rannassa. Ja saunomaan rantasaunassa. Nyt meidän ilta ei normaalista illasta poikennut eikä käyty saunassakaan. Vauva ei kyllä olisi antanut siihe aikaa. Antakee iltapalaa....... väsyttää....


Juhannuspäivänä hermostuin alituiseen pleikalla pelaamiseen kun ei ulospäin voinut edes katsoa ja oli ihana ilma ja sisällä kuuma. Päätin, että nyt lähdettiin puistoon. Tenavat autoon, ei jaksettu kävellä kuumassa ja vauvalla on taipumusta hermostua vaunuissa totaalisesti. 

Siirsin vauvan istuimen autosta vaunuihin vain kun kerran nukkui ja heitin itikkaverkon istuimen ympärille. Hyvin meni jonkinaikaa kunnes hermo meni kokonaan myöhemmin ja piti poistua kotiin. Saatiin tunti silti oltua ulkosalla. 
Iltapäivällä päätettiin vielä lähteä kodin lähellä olevaa uimarantaa katsomaan. Mummi oli tullut tässä välissä mökiltä taasen meille ja käveltiin rannalle vauvaa työnnellen. Nämä kaksi takapuoleen asti kestivät kastua. 
Kotiin lähdettiin taas kun vauvalta loppui hermo. Huudettiin koko kotimatka. 
Mutta ihanaa oli silti saada olla välillä ulkona, eikä sisällä vauvaa kiikuttaa vain. 13v löysi kävelyretkillään tällaisen paikan meille. Muuten ei olisi tästäkään  ollut tietoa, että niin lähellä meitä on tämmöinen ranta. Tänään käytiin siellä piknikillä. 


16v lähtee aamulla kahden viikon kesätöihin. Polkupyörällä pitäisi aamulla löytää paikalle kahdeksaksi. Tästä alle 4 km on matkaa, että hyvin tuo selviää. Piti sillekin käydä uusi pyörä ostamassa, että pääsee liikkeelle. Vanhassa pyörässä ei renkaissa ilmat kestäneet enää. Nyt sille voi sanoa joka asiaan, että polje itse. Tänäänkin tahtoi vaateostoksille kauppakeskukseen ja olisi pitänyt viedä. Keksin sanoa sille, että pyörä alle ja polje itse. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan rannan olette löytäneet ja kiva että olet saanut hieman apukäsiä sinne vauvan kantamiseen. Meillä myös varsinkin esikoinen 'kitisi' ja huusi koko ajan,jos ei saanut olla sylissä.Onneksi tykkäsi olla auton kyydissä,ylensä ;D Inhottava oli mm.käydä kaupassa kun vauva rupesi heti huutamaan :( ja jos meni vaunuilla johonkin ja vaunut pysähtyi,niin huuto alkoi heti :( toivottavasti teillä kohta helpottaa ilmavaivat masussa yms. T:Kolmen äiti ja mukulat 5v,4v,2v.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sympatiasta! ;) Jotain parannusta jo havaittu vauvassa. Viihtyy jo kivoja hetkiä itsekseen lattialla ellei vatsaa väännä. Ehkä tämä tästä pian helpottaa.

    VastaaPoista