Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Elämää uudessa kodissa

Meidän takapiha kaipaa dynamiittia, mutta aika ei riitä. Vauva on aina eri mieltä. Tämmöinen sotku se on. Kun ehdin, täytyy käydä ostamassa trimmeri. Ei tuosta muuten voi tehdä yhtään mitään. Kaikki kukkapenkitkin ovat lähes kuolleet. Tai ainakin kituvat. Keskellä olevassa ympyrässä näyttää olleen ruusuja mutta ovat kuolleet. Poistan koko ympyrän kunhan pääsen siihen käsiksi.  


Ostin pari havuhärpäkettä, mutta jäivät asentamatta Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa herättyä kesken kaiken. 


Minitomaatin sain asennettua pieneen koloseen. Multaa kannettiin 4x50 litraa alas säkeissä mummin vielä täällä ollessa. Nysse meni Puumalaan mökille. Kesällä on siellä pääasiassa joten minun apujoukkoni on sitten siinä. Muuta ei minulla ole. Joutuu nyt selviytymään issesseen. 


Päivät näyttävät pääasiassa tältä.....

 
Koska vauva on nykyään pahasti mahavaivainen (ilmavaivainen) muttei sentään koliikkinen, lääkäri esitti tämmöistä (kalliimpaa) jauhetta kaupasta kannettavan kokeeksi. En nyt tiiä onko tuosta apua. Lähinä johtuu vaivat niellystä ilmasta eikä siitä, että ruuan pilkkoutumisesta aiheutuisi vaivaa. Cuplaton on myös käytössä. Mene ja tiedä onko siitäkään sen kummempaa apua. Sillä on jatkuvasti ilmaa tulossa joka tuutista joka tapauksessa. Mutta sitä silti käytän ja toivon, että kohta helpottaa. 


Tässä sitä nukuttaisiin mieluiten. Joskus saatan kököttää vauva rinnuksilla sohvalla istumassa jonnii aikoo kun hän nyt vaan on siinä söötti. Ja jos on joutavaa aikaa.


 Aamupalalle piti maastoutua sohvalle, koska hänen korkeutensa heräsi väärällä jalalla. Siis suomeksi "ilmaa vatsassa". 


Sain minä silti väännettyä muffinsseja sillä välin kun eräs viihtyi ilman vaippaa vuoratulla lattialla katsomassa isompien pleikkapeliä. Se on muuten vauvasta mielenkiintoista. 


Iltapäivällä käveltiin säätä uhmaten kauppaan kolmen nuorimman kanssa. Eli vauva vaunuihin kun nukahti. Mutta koskapa hän inhoaa vaunuja, hän heräsi kaupassa kun vauhti hyytyi ja karjui kotikävelyllä niin, että jouduin kantamaan sylissä ja 10v työnsi vaunuja. Päästiin silti kotiin. 

Huomenna 13v lupasi viedä 7veen kirjastoon kävellen ja minä kävelen pidemmän vaunulenkin. Vauvan saa kyllä siihen nukkumaan jos se on tosi väsy, mutta herää kun kotiin tulee ja vauhti pysähtyy. Käyttäisin silti mielelläni aikaa jossain kävellen kun nyt kerran on missä kävellä muutakin kuin yhtä tietä ja loppuraskaus tuli maattua niin, että liikuntaa kaipaisin jo. 
Näkymisiin! 

3 kommenttia:

 1. Ihana vauva. Arkesi näyttää täältä jotenkin suloiselta, ymmärrän että ilmavaivainen vauva silti varmasti aiheuttaa sitä väsymystä yms. Tuli kanniskelukertomuksestasi mieleen minun yksi lapseni, joka oli vaavina vähän samansorttinen ja kannoin yhdeltä reissulta sylissä ja esikoinen (silloin 6v) lykki vaunuja vierellä. Mulla oli pikkusen hiki, kun oli talvi ja vauvan toppahaalari oli liukas omaa takkiani vasten :D Tommosenkin asian sitä muistaa, yli 16 vuoden takaa! Ihanan ruskea sohva muuten, jos voin vaihtaa näin puheenaihetta!! Saanko udella mistä ostettu? Olisi vähän tarvetta kans meinaan :) Mukavaa tulevaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Moi! Sohvan ostin nettikirpparilta 150 eurolla, että sen enempää alkuperää en tiedä. :) Minusta oli harvinaisen hyvä ostos kun en edes käynyt kuvaa enempää katsomassa vaan toivat kotiin.
  Onhan noita tullut kanniskeltua enemmän ja vähemmän, mutta kyllä ne ennen on aina vaunuissa viihtyneet. Nähty sitten tämäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, no on kyllä ollut tosi hyvä ostos! Hienoa! Ja mä jatkan sitten metsästelyä :D Tsemppiä!

   Poista