Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Vauva-selfie

Näitä täällä on harrastettu! Vanhin piipahti olemassa taas eräs päivä meillä ja viihdytti vauvaa. Ja vauvahan viihtyi. Sitä kiinnosti aivan hillittömästi selfiet. Selvästi pää oli kääntynyt kenoon, että varmasti näki mitä kännyn kuvassa oli ja useasti nauroi omalle kuvalleen naama vinossa. 


Siskon lähdettyä yritti 13v samaa hommaa. Tosin taisi näytellä eläinten kuvia kännystään. Kyllä vauvaa kiinnosti nekin. Taitaa olla tekninen henkilö.

10 veestä oli palaveri tiistai-aamuna sairaalalla.. Lääkäri oli nyt tullut siihen lopputulokseen, että pojalle vahvistetaan lapsuusiän autismin diagnoosi. Siitä sitten hakemaan korotettua vammaistukea. Sitä kuulemma saa jos on autismin diagnoosi. Meillä on ongelma täällä hänen kanssaan kun ulos ei meinaa saada millään. Hän tarvitsee vähintään minut tai isosiskon kanssaan. Yksin ei pysty (ei halua) olla missään. Isosisko yritti eilen ulos veljeään. Lähtivätkin johonkin kävelemään, mutta tulivat takaisin äkkiä ja sisko oli tuohtunut. Valitti ettei sen kanssa voi mennä mihinkään kun hyppii edessä koko ajan päättömänä ja valittaa että pelottaa. Tässä siis ilmeisesti väisteltiin kimalaisia ja muita lentäviä ötököitä jotka voivat olla kimalaisia (tai sitten ei). Terassilla olisi halunnut maton päällä leikkiä, mutta näki kukassa mehiläisen niin ei suostu enää sinnekkään. Istuu siis pleikalla kaiken päivää. Pitää tänään yrittää johonkin puistoon juhannuksen kunniaksi. Se vaan on sitten sitä vauvan kantelua siellä. 

Sain minä eilen tehtyä vähän pihajuttuja kun vauva nukkui aamupäivällä vähän pidempäään. Ainakin sain trimmattua puolet pienestä pihasta ja yhtä penkkiä vähän istuttelin tiheämpään ja lisäilin multaa. Kyllä siitä hiljaa hyvä tulee. Mummi jos huomenna tulisi taas käymään kuulemma niin saisi tehtyä enemmän. Ei olekaan mökillä sen enempää tällä erää. 7 veen hiuksetkin pitäisi leikata mutta aina vauva valittaa kun niitä pitäisi leikata. Jäänyt sitten sikseen. Ovat jo pahasti silmillä.


Näitä on tehty jo monta tälle kesää, mutta vain kerran suomalaisista mansikoista. Ovat niin kalliita. Tässäkin on belgialaisia. On se silti hyvää!  ;)


Vauvalla on jokin kesäflunssa ensimmäistä kertaa. Nokassa räkää. Minunkin kurkkuni oli toissayönä niin kipeä ja sitä särki nielemättäkin niin, että oli otettava lääke että sai nukuttua. Toivottavasti nämä eivät tästä pahene. 


2 kommenttia:

  1. Meillä maanantaina hoitoneuvottelu 13v osalta. Kehitysvammadiagnoosi tulee ja sitä kautta uudet ihmiset arkea "sulostuttamaan".

    VastaaPoista
  2. On niistä uusista ihmisistäkin usein jotain iloa.... ellei nyt kemiat mene ihan ristiin. Se on tämä diagnoosiviidakko melkoinen!

    VastaaPoista