Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannusta ja omia kierrätys-askarteluja

Juhannus oli ja meni! Iltapäivällä grillattiin ja laitettiin rantasauna. Sää vain ei suosinut tuota grillausta, mutta onneksi on katos. Eväät piti tällä erää tuoda sisälle. Vettä satoi lähes koko päivän ja itikoita voi sanoa olevan riittävästi.


Kävin silti kaatosateesta lupiineja rantasaunalle koristeeksi vaikkei ne tässä kuvassa nyt kovin hyvin näy. Liian pimeä keli. Meidän nuoripari saunoikin reippaasti yli tunnin. Uimaankin uskalsivat kuulemma, mutta minä en kestä moista. 


 Kokon sytyttämistä edeltävä grillikatoksen itikoidenkarkoitustulen sorkkiminen menossa..
Kokkokin siitä pikkuhiljaa syttyi vaikka oli läpimärkä. Tänä vuonna olikin homma löytää poltettavaa. Yleensä meillä on aina runsaasti isompi kokko. Ollaan kai poltettu jo kaikki mitä irti lähtee tästä tuvasta. Alkuun näytti että noinkohan syttyy. Nuoriso kyllästyi viiden minuutin odottelun jälkeen ja lähti sisälle. Katsoivat kaiketi kuitenkin ikkunasta. Lyhyt on nykynuorison pinna.  ;)  15v nyt ei koneelta hievahtanutkaan ja 12v on ystävänsä kanssa ollut jo keskiviikosta asti Kalajoella. Tulee sunnuntaina kotiin. Nuorisoksi voidaan siis nimittää tässä jutussa vain vanhinta tytärtä ja hänen poikaystäväänsä.


No nysse palaa... Tässä muuten palaa vanhimman tyttären puumaja, jonka omin kätösin vuosikausia sitten rakensi, naulaili ja maalaili puiden latvuksiin. Nyt se purettiin ja poltettiin. Oli jo sen verran laho ettei siihen ole uskaltanut ketään vuosiin päästää kiipeämään. 


Tästä päästään juhannuspäivään eli tähän päivään. Kaunis sää ja ideat lentelee. Sisällä ollut ja aikoinani liitutaulumaalilla maalaamani vanerinpala pääsi nyt leikkimökin seinälle. Sahasin sen päälle kulmalistasta paikan liiduille ja ruuvasin kiinni. Tästä revin ensin irti tarpeettomina olleet hyllyt. Ei tässä leikkimökissä mikään pysy hyllyillä. Kaikki on aina hoidokeilla pitkin lattioita. Saa nähdä mitä tuumaavaat kun maanantaina hoitoon pääsevät.
 Sahasin myös yhden löytämäni laudan poikki ja maalailin mustaksi. Tarkoitus on vielä kuivuttua maalata valkoiset katkoviivat keskelle niin ajavat ulkona autotien virkaa. Tarvetta olisi ollut vielä useammalle laudalle, muttei taasen löytynyt. Pitää vielä kaivella. Jos edes jotain löytyisi. Mustaa ja valkoista maalia on varastossa jämät. Taaskin saatiin kaikki ilmaiseksi kierrättämällä...lisää tulossa tässä jutussa aiheesta....


Testiryhmä hyväksyi tämänkin projektin... 


Isännälle hommia. Aloitin itse sahalla mutta tulin hulluksi ja käskin isännän ajaa varastosta löytämiäni puita palikoiksi-sitten hiotaan siistiksi reunat ettei tule tikkuja käpäliin.


 Tästä voi sitten vaikka terassilla tai nurmikolla rakennella tai mitä keksiikin palikoilla. Lisää pitää tehdä joskus. Näissäkin oli  tuota hommaa. Irto-osista voi keksiä kukin mitä huvittaa.
Omat mukulat testasivat nämäkin. Hyväksytty! Vähän enemmän saisi olla. Puuta vielä löytyy joten tehdään myöhemmin. Katsotaan innostuuko hoitopoppoo. 

Nuorimman epileptisten kohtausten vuoksi käytyjen kokeiden ja muiden hommien tulokset saatiin keskiviikkon. Mitään vikaa ei löytynyt. Mikä lie vaivaa. Myöhemmin syksyllä vielä tulee pään mangneettikuvaus nukutuksessa, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että siitäkään tuskin mitään löytyy kun ei aivosähkökäyrästäkään. Mutta hoito-ohje: jos tulee kohtaus, soitetaan ambulanssi ja mennään suoraan uuteen aivosähkökäyrään. Voihan vitsi! 
Noh, jospa niitä ei enää tulisi! Päänsärkyjä on alkanut tulemaan ja 6v on jopa pyytänyt niihin lääkettä ja on aiemmin vältellyt lääkkeitä, joten lääkärikin totesi, että on silloin ihan oikeasti koskenut. Ohje on nyt sitten lääkitä päänsärkyjä hyvin herkästi ettei niistä kenties tule sitten kohtauksia jos kovasti koskee.

9veen aiemmasta leiristä sen verran, että se meni hienosti ja ensimäinen yö sen jälkeen kotona oli yhtä kyyneltä kun olisi pitänyt päästä takaisin leirille. 

1 kommentti:

  1. Toisaalta harmi ettei löytyny syytä. Toivottavasti aivoissa ei ole mitään ylimääräistä. Mutta toivotaan ettei kohtauksia enää tulisi!

    VastaaPoista