Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 23. syyskuuta 2014

Huoneiden vaihtoa

Sunnuntaina päivällä alkoi huoneiden vaihto. 12v suostui luopumaan huoneestaan ja muuttamaan 5v pikkusiskon kanssa samaan huoneeseen. 9v poika sai oman huoneen. Siellä tästä lähin on myös hoitoporukka päivälevolla. Eli heilläkin huone vaihtui. Tästä se sotku alkoi.


Huoneen tyhjennystä.


Tämmöinen siitä 9veen huoneesta sitten tuli. Ei juuri tavaraa ole. Omistaa vain muutaman lelun, jotka mahtuvat mainiosti pieneen hyllykköön. Lisäksi pikkulegoja. Lisäpatjat hoitosakkia varten kasassa toisella seinustalla. Pojalle ei ollut sänkyä tällä erää, ja lupasin käydä Kontin kirpparilta sille runkopatjasängyn viikonloppuna, mutta kun pääsi patjoille, sanoi ettei halua sänkyä. No, samahan tuo. Nukkukoon patjakasalla jonkin aikaa. Haetaan sänky kun alkaa siltä tuntumaan. Aiemmin pikkusisko nukkui patjoilla lattialla toisen huoneen kerros/parvisängyn alaosassa. Nyt se meni viihdytyskäyttöön.






Alemmassa kuvassa odottaa hoidokkeja päivälepopaikat. Tosin maanantaina ei onnistunut sitten mikään. Lopulta piti siirtää viereiseen huoneeseen yksi 3v, joka ei millään suostunut rauhoittumaan ja hyppi vähän väliä keskellä lattiaa ja piti jos jonkinlaista ääntä. Sen jälkeen koko päiväuniajan sitkeästi piti itsekseen pulinaa toisessa huoneessa ja toisessa oli hiljaista.. Tämä kyseinen 3v ei sitten nukkunut ollenkaan, ja isoveljensä ilmoitti myöhemmin, ettei hänkään. No sen kyllä huomasi. Välipalan syönti oli mennä aivan riehumiseksi, kunnes tiukasti ilmoitin monen huomautuksen jälkeen, että mikäli kukaan ei osaa riehumatta ja huutamatta syödä, poistan eväät edestä ja syömiset on silloin syöty, eikä niitä saa takaisin. 
Sitten yritettiin tappaa aikaa kun sää oli hirveä ja askarrella, mutta ei meinannut tarvikkeita pöytään saada kun veljeksillä oli jatkuvat ylikierrokset päällä. Askartelu meni aivan HUIPPUlevottomaksi. Hirveä kiire pojilla tehdä kaikki. Sitten vissiin loppui virta ja kaikki hommat meni molemmilta itkuksi. Loppujen lopuksi päätin, että meidän on kuitenkin parempi mennä sinne pihalle, jonne mahtuu enemmän ääntä ja liikettä.


Että silleen... Nyt sitten tiistai aamusella tuulee (ja kovaa) siis myrskyää. Suoraan järveltä, vettä tulee vaakatasossa ja mittari näyttää 2 astetta lämmintä. Tuskin on kovin lämmintä. Tätä luvattu koko viikoksi. Sisällä ei vain voi tällä ryhmällä olla kaiken päivää, pitää miettiä keinoja kun tuossa pihalla on aivan kamalaa suorassa myrskytuulessa. Saattaisi voida mennä umpimetsään kävelemään, siellä ei niin kovasti tuule todennäköisesti kun on suojaisampaa. Saisi ainakin miellyttävämmin raitista ilmaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti