Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Viimeistä lomapäivää sekä elämän perusasioita vaikeutettuna

Loma alkaa olla lopussa. Sain ison kasan naamareita toiselta hoitajalta viime viikolla. Kaikkiaan neljää erilaista. Ajattelin hoidokeillekin sellaiset antaa kun vappu tulee. Tässä meillä pari lasta leikkii niillä. 


Harvoin meillä kukaan tahtoo lautapeliä pelata, joten hyvä sekin välillä kokeilla. Tämä hai-peli saatiin joululahjaksi 2 joulua sitten. Taitaa olla toinen kerta kun sitä käytetään. 


Huomatkaa 5veen jalassa lenkkarit sisällä kun ovat uudet ja niitä ei voinut jalasta ottaa pois kun kokeiltiin.


16v paistoi lettuja sakille kun isi oli poissa muonavahvuudesta.


14v teki itselleen makaroni-kanapataa, herkkuaan, kun tämänpäiväinen ruoka ei sitä kiinnostanut. Eli lasagne. Tehtiin lasagne yhdessä 16veen kanssa.


2 nuorinta puhaltelivat pihalla kuplia. 
8v aistiyliherkkä lapsi ei suostunut luopumaan toppahousuista. Ihmeen kaupalla sain siltä topparukkaset pois leikkien välillä. Meillä on tuskallista tämä kausivaatteiden siirtymä aina. Ikä ei tunnu tuovan mitään  helpotusta asiaan. Raivarit vaan tuntuu pahenevan ja aikaa tarvitaan väsytystaisteluun. Sama pätee kaikkiin uusiin vaatteisiin, vaikka olisivat samanlaisia lähes kuin entiset. Mutta isommassa koossa. Mitään muuta housua ei voi ostaa kuin collegehousuja eikä muita paitoja kuin tavallisia t-paitoja sekä tavallisia pitkähihaisia paitoja (ohuita, ei college), joiden hihoissa, kaula-aukossa eikä helmassa saa olla resoria vaan tavallinen päärme. Ei taskuja, huppuja, vetoketjuja, nappeja tai mitään muutakaan. Silti mikä tahansa tavallinenkaan ei mene päälle. Talvisin ei voi ajatella kalsareita, fleecetakkeja tai collegehuppareita. Eikä villasukkiakaan. Päiväkotiin vielä sellaiset sai kun laittoi reppuun, päiväkodin tädit saivat väsytettyä pojan ja laittamaan sellaisia väliin kun ulkoilivat. Koulussa ja eskarissa ei mene enää kun aika ei aamulla riitä taisteluun eikä äidin voimat pojan voimia vastaan enää noin isona, että väkisin pukisi. Plus se saa ne itse revittyä pois alta aikayksikön. Pitkin talveakin aina koulusta tai mistä tahansa sisälle tullessa kun heitti ulkovaatteet pois, lensi aina sisähousutkin. Pitkälahkeiset. Lentää edelleen.Vaikka sähkökatkojen aikaan oli sisälämpötila 16 astetta ja villasukissakin varpaat meillä jäässä ja kahdet housut jalassa ja paleli, ei poika suostunut housuja eikä sukkia pukemaan. Juoksi puolipaljaana eikä muka palellut vaikka jalat olivat tunnustelemalla aivan jäiset. Että voi ihan normaali asia kuin vaatetus ja pukeminen olla vaikeaa vielä 8 vuotiaallakin. Ilolla odotan sitä päivää kun se ei enää ole tällaista tai sitten se tulee olemaan aikuiseksi asti sellaista. Ja vaihtaa toppatakin kesätakkiin vasta kun kaverit alkavat katsoa kieroon. 


Yhtä vaikeaa voi olla arkipäiväiset asiat kuin esimerkiksi käsienpesu. Kannoin eilen vastaanhangoittelevan ja kirkuvan 8 vuotiaan illalla käsienpesulle kun karkasi hampaanpesusta ja totesin, että tämä on aivan perusasia, että edes kerran päivässä pestään kädet VÄHINTÄÄN. Eikä sänkyyn ole asiaa ennenkuin ne on pesty. Toinen perusasia 5 vuotiaalla joka kastelee öisin usein sänkynsä, eikä edes herää siihen, on että iltaisin täytyy käydä pissalla. Väsytin sitä vessassa ainakin vartin, että suostui lopulta istumaan pöntölle. Tiesin että oli jo vessahätä muutenkin. MIKÄ NÄITÄ KAHTA NUORINTA OIKEIN VAIVAA? Vai olenko minä tulossa vanhaksi? (tai ainakin hulluksi) Ei kolme vanhempaa olleet näin vaivalloisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti