Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 30. tammikuuta 2017

Kirja vauvan unesta ja muuta

Löytyi kirjastosta hyvä kirja. Suosittelen mikäli ongelmia vauvojen unen kanssa. Meillä on nuo yöt menneet rasittaviksi. Mutta kirjan neuvoja ei ihan silläänsä voi meillä käyttää, koska vauvalla on vatsavaivaa eikä siksi tykkää nukkua. Sen kuulee kuinka vatsassa menee jotain ja kouristelee. Aloin jo epäillä allergiaa vaikkei meillä kellään ole. Välillä on parempia öitä. Aloin laittaa ylös pari pävää sitten mitä se syö ja punottaako naama ja vääntääkö vatsa. Tietenkin heti kun aloin kirjoittaa ylös, naama ei enää punoita eikä vatsaa väännä. 
Idea oli viikonlopuksi tulla ylös nukkumaan kun isommat olivat isällä ja katsoa nukkuuko paremmin yksin. Mutta en jaksanut alkaa ravaamaan ylös alas. Sitä paitsi vauva huusi 1,5h siinä alkuyöstä, ettei ollut virtaa juosta portaissa. Päätin vain siirtää vauvan sängyn kauemmas omastani jos se estäisi kaikkia kahinoitani ja sängyn narinaa käymästä vauvan aivolohkoon. Pari yötä nyt ollut paremmin. 
Vauva muutenkin on kiukkuisempi silloin kun kaksi isompaa ovat isällään. Liekö ikävä tai tylsää kun mitään ei tapahdu. Möllötetään vain olohuoneen lattialla aamusta iltaan. 


Voihan se olla, että vaiva on lähinnä tuossa liikuntainnossa eikä malttaisi millään pysyä unessa. Koko ajan pitäisi seistä. Usein on myös katollaan kun horjahtelee taaksepäin tai pöljä päästää irti. Ei 8kk vielä seiso issesseen. 
Tästä jatketaan kohti äitiysloman loppua. Noin puolitoista viikkoa jäljellä ja sitten ollaan virallisesti työtön. Muttei välttämättä hyödytyön. Katsotaan mitä tapahtuu. Etsin työkokeilupaikkaa itselleni. TE-toimisto sitä suositteli. Ja sitten haetaan johonkin kouluun. Ainakaan yhteisöpedagogiksi ei sitten tarvitse hakea. Toki olisin halunnut, mutta TE-täti sanoi, että siihen ei tueta omaehtoisella opiskelulla, eli ei voi saada kahta vuotta peruspäivärahaa opiskelun ohella vaan joutuisi sillä onnettomalla opintotuella opiskelemaan. Että ei! Lähihoitajaksi kyllä tuetaan. Ehkä haen myös koulunkäynninohjaajaksi. Mitähän minäkin teen vuoden päästä tästä. Ei mitään hajua, mutta mielenkiinnolla odotan. Ainakaan elämä ei ole tällä hetkellä ennalta arvattavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti