Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Keskiviikon kootut muistelmat (+hammaslääkärin jatko-osa)

Haja-ajatuksia matkan varrelta. 

Lapsi nro:6 kököttämässä Pressossa eväällä odotellessa isosiskon urheiluharkkoja loppumasta. Tämä lapsi tykkää kovasti kahviloissa istumisesta.


Lapsi nro:5  (8v) paistamassa itselleen valvotusti pinaattilettuja iltapalaksi. 


Edellämainitut lapset kauppakeskittymässä ostoksilla viikko takaperin tuhlaamassa 8veen rahoja ja parkkeerattu liukumäkeen.




Lapset nro: 1, 3, 4, 5 ja 6 sunnuntaina olohuoneessa  kun vanhin (19v) on kylässä. Vanhin tuli aamupäivällä vahtimaan vauvaa, että minä pääsin vihdoinkin Fressille tanssitunnille (Sh`bam) ja mummi tuli samaan aamupäivään seuraksi.  


Maanantaina suoritimme jälleen hammaslääkärikäynnin 11veen
kanssa. Edellisen käynnin kulusta voipi lukea täältä. Isiä ei saatu hommaan organisoitua, koska on saanut töitä.
Mummi tällä kertaa huolehti vauvasta. Porkkanana keksin käyttää naamiaispukua, jota poika on toivonut hartaasti jo syksyllä synttäriksi, jouluna jouluksi...mutta olemme sen idean torpanneet, koska se maksoi 70e. Tällä kertaa kehitin idean, että mikäli reissu sujuu hienosti, voimme käydä ostamassa puvun lelukaupasta niin, että poika maksaa 20e (sai joululahjaksi) ja minä sekä isi loput puoliksi. Keskustelimme vakavasti pojan kanssa tällä kertaa, että mitä hammaslääkärissä täytyy tehdä vähintään, että suoritus hyväksyttäisiin. Poika oikein odotti hammaslääkäriä ja oli hirveän huolissaan, että puvut loppuisivat ennen sitä päivää. 
Poika istui aluksi oikein nätisti hammaslääkärin tuolin reunalle. Mutta kun täti päätti jälleen kerran kertoa mitä kaikista  laitteista tapahtuu, poika pomppasi kauas eikä tuoliin enää suostunut palaamaan. Poika oli kotona edellisenä iltana suostunut, että sormet ja peilin saa laittaa hänen suuhunsa, mutta ei laitteita jotka puhaltavat vettä ja ilmaa. (aistiongelma) Niitä hammaslääkärin täti yritti, että käytettäisi, mutta tyydyttiin jättämään ne pois. Lopulta poika valitsi että istuu minun sylissäni tavan tuolissa ja antoi todella hienosti tädin katsoa hampaat ja jopa käyttää pumpulituppoa kuivaamaan hampaan pintaa kun ei sitä ilmaa saatu puhaltaa. Pisteenä iin päälle täti sai käyttää kuituvaloa pienen keskustelun jälkeen tarkastaakseen onko reikiä. Ei ollut ja hampaat olivat siistit. Huh!
Seuraava käynti taas puolen vuoden päähän. Hammaslääkärin kantilta käydään siksi niin usein, että poika tottuisi pikku hiljaa hampaiden tutkimiseen sekä niihin muihinkin laitteisiin, että hampaita voitaisin ihan kunnolla hoitaa myöhemmällä iällä. 
Koska sovittu oli, että suu avataan ja tädin annetaan ne tutkia ainakin peilillä ja sormilla, suoritus hyväksyttiin vaikkei varsinaisessa tuolissa istuttu. Sillä ei ollut merkitystä hampaiden tutkimisen kannalta. Irtopisteitä sai siitä, että kuituvalon sai laittaa suuhun. Jopa odotustilassa istuttaessa poika itse muisti, että hampaat piti pestä ensin kun äiti meinasi unohtaa.
Että parannus edelliseen kertaan huomattava. Hammaslääkäristä ajettiin suoraan lelukauppaan. 
Mitähän ihmettä sitä lahjoo puolen vuoden kuluttua kun pitäisi saada joko vettä tai ilmaa suuhun puhallettua...... hohhoijaa!

Lego Nexo Knights asuste (naamari puuttuu)
 Vauva on erityisen kiinnostunut tekniikasta. Erityisesti televiisiosta sekä pleisteissönistä. (riesaksi asti) 




Tiistaiksi olin varannut kampaajan itselleni ja päätin satsata siihen vähän rahaa. Teetin vaaleita raitoja pään täyteen ja koska olen kasvattamassa lyhyestä tukasta polkkaa, jo yhdeksättä kuukautta, kampaaja esitti, että leikataan takatukka pois niin pituudet lähentyisivät toisiaan. Olo tässä hieman outo ihan uudessa mallissa, mutta eiköhän tuohon taas totu kun saa itse sen pöyhittyä saunan päälle. (tuli parempi) Kuvassa ei myöskään erota niitä vaaleita raitoja. Saunan päälle vasta märkänä ne erottui hyvin. 



Koska mummi tuli sunnuntaina, kävin silloin sekä aamupäivällä että illalla Fressillä tunneilla. Maanantaina piti jättää väliin kun oli niin paljon juoksemista koko päivä. Tiistaina pääsin taas illalla tanssitunnille. Tänään meinasin aamulla kipittää salille, mutta on niin kylmä, että menen huomenna. Mummi lähtee perjantaina, niin että perjantaina vielä iltapäivästä pitää käydä joku treeni tekemässä. (tämä on varmaan joku 40kympinkriisi) Ajattelin, että perjantaina voisi yrittää tuota vauvaa totuttaa lastenfressin hoitoon. Koska vierastaa hirveästi ja huutaa todennäköisesti korkealta ja kovaa, meinasin, että mummi voisi istua aulassa ja ottaa vastaa mikäli vauva palautetaan hoidosta ennenaikojaan. Se olisi sellainen pehmeä lasku. Pakko tuota on joskus alkaa sinne totuttaa, että pääsisi muulloinkin kuin mummin täälläollessa. 

Tässäpä nämä uutiset viikon varrelta ja elämäntyylimuutos-uutiset samassa. (vihjeeksi voidaan kertoa, että olen aina inhonnut liikuntaa ja urheilua. Siis itse. Joskin ollut viime vuosina kateellinen toisille.) Toiveissa on, että vireystaso tästä kohenisi joskus liikunnan johdosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti