Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Muuttoasioiden maraton

Muistettavaa ja ymmärrettävää pukkaa liikaa. Muisti ylikuormittuu. Pöytä lainehtii muistilappuja ja listoja. Ensi viikolla pitäisi kaikki olla kasassa ja toimia uudessa kohteessa. Sähkösopimus solmittu ja sen pitäisi toimia sitten. Tänään hoidettu nettiliittymä ja laitteisto, että teinin tietokonepelit pelittää täysillä. Minähän en asioista juuri ymmärrä mitään (ei ole koskaan tarvinnut, isäntä hoitanut kaiken) mutta nyt on johonkin perehdyttävä. Onneksi teini ymmärtää minun puolestani. Äippä oli saanut dna-kaupan ystävällisen myyjäihmisen avulla hommattua oikeanlaisen laatikon ja liittymän ja nopeuden ja teini oli tyytyväinen. Isäntä on ihan selvästi sitä mieltä, etten minä selviä tällaisesta eikä ole kovin innokas avustamaan tai neuvoja jakelemaan. Selviämme teinin avulla siis keskenämme. Hän on uusi tekninen tukihenkilöni. 
Tänään olen netin lisäksi saanut selvitettyä uuden koulun rehtorin kanssa toiselle teinille uuden luokan syksyksi ja valinnaisaineet selvitetty. Tutustumisaika saatiin järkättyä ensi maanantaille koululle. Se asia on siis selvä ja kouluun pääsee syksyllä. Eilen selvitin myös ristiäispäivän seurakunnasta alla olevalle tyypille. Rimputin toissapäivänä myös sosiaalitädille, että laittaisi kuitin minulle, kun maksoivat minun vuokravakuuteni (joka oli järkyttävän suuri) kun en saa uuden kodin avainta ilman kuittia. Sosiaalitädin kiinni saaminen käy päivätyöstä. (kuitti saapui kuitenkin postissa nopsaan) Asumistuesta ja lapsilisän korotuksista on jo yllättäen saatu päätökset. En ole koskaan kokenut Kelalta moista nopeutta asioiden käsittelyssä. Muuttoapu ja kummit selvitetty. Jäljellä vielä ensi viikolla lastenvalvojalla käynti jossa inhottavin ja stressaavin asia käydään läpi eli elatus ja tapaamiset. Sen jälkeen saan kelalle elatustukilaput ja kun vielä saan tavarat siirtymään pisteestä A pisteeseen B, olen toivottavasti sunnuntai-iltana ensi viikolla vihdoin vapaa stressistä sekä energia-syömäreistä ja voin  aloittaa uudelta lähtöviivalta. Varmaankin huojentuneena. Alkuun täällä oli asiat suht "normaalisti", mutta nyt viimeisten kahden viikon vieriessä tunnelma on pääosin melko jäykkä ja välistä jopa jäätävä. Imee siis energiaa. 
Onneksi vauva on syötävän söötti!!! Auttaa kun sitä rutistaa. 


3 viikkoa ja 2 päivää vanha!


Mutta vielä pitää etsiä itselle edullinen kotivakuutus ja saada aika uuteen neuvolaan niin hommat olisivat siinä selvät muuttoa varten. Minun piti luovuttaa kamera miehelle, mutta näyttää tuo ikivanha kameran kuvatus toimivan. Vei vain aikaa, että sain siitä kuvat ulos. Tämän läppärin saanen ilmeisesti lainaan, kunnes saan rahaa kasaan ja hommattua oman. Myös teinipojalle pitää ostaa kevyt kannettava ennen syksyä koska lukio alkaa nyt vaatimaan sellaista jota kannetaan koululla ja kotona niinkuin oppikirjaa konsanaan. 

Rahaa täytyy löytää tässä kuun vaihteessa nyt ainakin kerrossänkyyn, patjoihin, mikroon, pyykkikoneeseen ja kaikenlaisiin erinäisiin pikkuasioihin, joista on A4-arkin pituinen lista. (onneksi osa jo vedetty yli, eli hommattu etukäteen) Astianpesukoneen hommausta lykättävä. Pestävä käsin. Kaikkea nyt ei vain voi saada. 

Huomenna onkin meillä liki joka sorkka jossain reissussa  koululaisista paitsi ysiluokkalainen. 13v lähtee Helsinkiin koulun reissulle. Minun herätettävä kello 5 aamulla. 10v menee kaupunkiin urheilukilpailuihin (tai ainakin katsomaan) jota sanotaan koulun kevätretkeksi tai kevätkisoiksi, mitä lie. 7v lähtee luokkaretkelle johonkin eläinhommeliin. Huono kun luvattiin juuri huomiseksi huono keli ja nuorempien hommat ovat ulkohommia. Toivottavasti ei kamalasti tule vettä niskaan. 

Palaillaan asioihin!

1 kommentti:

  1. Moikka,kuullostaapa hieman inhottavalle tuommoinen miehen käytös,että et saa oikeen mitään sitten uuteen kotiin mukaasi nyk. kodista,onneksi edes tietokoneen saat lainaan.Vaikutat kyllä sellaselta ihmiseltä,että pärjäät hyvin ja viis veisaat moisesta käytöksestä. Ihanaa uutta aikaa uuteen kotiin,tsemppiä paljon :) T:kolmen äiti

    VastaaPoista