Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 9. syyskuuta 2017

Koulutus on alkanut.....

Tässäpä meidän koululuokkamme, jos sitä nyt voi niin kutsua. Lounasaikaan se muuttuu ruokasaliksi kauniine kattauksineen. Tästä puuttuu vielä kynttilät ja vesikannut koristeineen. Ryhmämme koostuu tarjoilija, kokki ja vastaanottovirkailija opiskelijoista. Alku on kaikille sama, eli keittiötä ja salia. Olemme jaettu kahtia satunnaisesti ja puolet aina kokkaa ja toinen puoli kattaa ja tarjoilee. Kokkipuoli siivoaa lopuksi keittiön perusteellisesti ja tarjoilupuoli "salin". Koulupäivä on 8-15 jossa ei ole taukoja. Ainoa tauko on vaatteiden vaihto n. 10min jossain yhden jälkeen, jonka jälkeen on ollut jotain teoriaa. Siivous-opettaja ravintolakeittiön siivouksessa on melkoisen huumorintajuton ihminen, mutta yritämme kaikki sen kestää. Olemme sentään aikuisia, emmekä nuorisoa jolle tarvitsisi hieman tiukemmin puhua. EHKÄ! ? Ja kun ei ole koskaan ollut ravintolakeittiössä, on siellä hieman vaikea heti kylmiltään löytää mitään ja tehdä tehokkaasti. Varsinkin, kun ensimmäinen parini oli jo kokki koulutukseltaan (tosin noin parikymppinen ehkä) ja ollut töissä keittiöissä, hän oli liiankin tehokas. Minä en ehtinyt oikein edes aloittaa, kun hän jo oli tehnyt monta hommaa. Ja kun häneltä kysyi jotain, hän kertoi kyllä, mutta teki senkin homman samantien sitten itse. Kaveri on muuten kyllä mukava ja noheva keittössä. Opettajat vain meinaavat välillä häneen hermostua, varsinkin kun pitäisi istua syömässä tai kuuntelemassa jotain ohjeita syönnin päälle, hän yleensä loistaa poissaolollaan ja häärii keittiön puolella siivoten ja hommaillen.... ei voi istua paikallaan. Työnantajalle varmaan ihannetyöntekijä.


Torstaina nautiskelin munkista vapaalla kaupungilla juosten munkin lomassa näitä byrokratian papereita hoidellen. 1v nukahti vaunuun. Sain syödä koko munkin ihan yksin!!! Torstai-aamuna pyörähdin huvikseni seurakunnan perhekerhon kautta ja siitä bussilla kaupunkiin sitten. Meitä ei ollut kerhossa kuin 2 äitiä????!!!! Ensi torstaina onkin työpäivä sitten työssäoppien, ettei pääse kerhoilemaan. Ehkä joskus harvoin sitten.


Perjantaina lapseni pistäytyi teletappimaassa......... Teletappimaassakin näkyy olevan nykyään Ikea. Joka paikkaan nekin avaa! Asiakaskunta taitaa olla pieni, koostuen neljästä avaruusoliosta ja yhdestä imurista. (nuu nuu)


Ensimmäinen pillijuomani. Elovena kaurajuoma-mehu-mikälie....

Katsotaan miten ensi viikko sujuu... Olisi ti-ke koululla ja sitten to, pe ja su töissä. Vapaalla maanantaina ja lauantaina. Paitsi, että lauantaina olisi 12veen vanhempainpäivä 8.30-13.00 koululla, että ollaan sitten siellä se päivä. Koska olen sunnuntaina koko päivän kuuteen asti töissä, joutunee 17v tilaamaan pitsaa koko porukalle, että saavat syötyä jotain kun en ole laittamassa. Mitään lämmitettävää on turha laittaa, kun 2 nuorempaa ei osaa lämmittää ja 14v nukkuu kuitenkin kolmeen ja 17v kieltäytyy tehtävästä. Esim 17v kieltäytyy syömästä mitään "eilistä". Tai vaikka samanpäiväistäkään jos sitä pitää "lämmittää". Pilallehan se menee, eikös niin??? Kuivaa ja käyttökelvotonta kaikki!

JA.... tänäänhän täyttää vanhin tyttäreni 20 vuotta!!!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä arkitouhuihin,kouluun ja työharjoitteluun. Arki on aina aikamoista sumplimista :) Toivottavasti olet nyt löytäny mieleisesi alan tuolta tarjoilupuolelta,itse hääräilen työseni juuri siellä salin toisella puolella, eli keittiössä ;) saa olla asiakkailta rauhassa ;D T: Kolmen äiti

    VastaaPoista
  2. Jospa tämä tästä kun homma tulee tutuksi.

    VastaaPoista