Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Lunta ja vatsatautia
Talvista toukokuuta kaikille!  =)

(No joo, ehkä ei noin pirtsakka naama täällä ole minulla tuota pihalle katsellessa. )
MUTTA.... täällä jyllää yrjöjen tauti. Onneksi ei kovin raju sellainen, mutta oksettava! 14v pari yötä sitten oksenteli yöllä ja aamulla. Eilen illalla toi 1vee oksenti yhdeksän maissa ja sitten se meni ennen kymmentä nukkumaan ja nukkui yönsä läpi mainiosti. Aamulla se oli taas normaali. Aika erikoinen. Mutta ihan kiva, ettei yöllä alkanut rylläämään kaikkia petivaatteita ja valvottamaan koko mökkiä. Saa nähdä tarttuiko minuun tai noihin kahteen nuorempaan. Juuri tietenkin tämä päivä kun minua olisi  tarvittu eniten koululla töissä, joudun olemaan kotona. Opettaja totesi eilen selkeästi useaan kertaan, että hän on pulassa, ellen pääsisi keskiviikkona. Minulle oli buukattu oppilaita englanninopetukseen ja tehtävien tarkistukseen ja koepreppaukseen sekä äidinkielen aineiden tarkistus-korjaus-ohjausopetukseen. Hieman harmittaa, mutta eihän tuota päiväkotiin voinut tietenkään lähteä viemään. Eiköhän ne siellä ole selvinneet. 

Olemme käyneet samaisen KOTA-ryhmän (koti- ja akuuttityöryhmä) palaverissa, joka oli aiemmin meidän 11veellä ja lopetettiin, olikohan syksyllä, hänen puolestaan. Nyt aloitettiin tuon neiti 8veen kanssa tarkoituksella katsoa, löytyykö autistisia piirteitä tarpeeksi diagnooseihin tai mitään muuta vaivaa kuin mutismi. Jumi-tilanteita on aika paljon. Heti alkuun eilen aloitettiin lääkitys. Sama mikä joskus toista vuotta sitten lopetettiin. Eli ahdistuneisuushäiriölääkitys. Tällä kertaa tippojen sijasta pillereinä. Hyvin on niellyt kaksi aamua pilleriä. Ovat niin pieniä kuin leivänmuruset. Lääkäri harkitsi myös saman käyttäytymisen säätelyn lääkitystä kuin isoveljellään on päivälääkkeenä. Sitä ei vielä kuitenkaan kirjoittanut reseptille. 
Tulevan koulun tulevan opettajan kanssa on palaverissa istuttu tytön kanssa. Ollaan päädytty siihen, että erityisen tuen päätöksen kanssa voidaan hakea koulukyytiä vaikka kävelymatka 1,5 km. Meidän tytölle vaan aika paljon. Ja noiden jumi-tilanteiden kanssa voi olla ettei ihan ajallaan koululle itsekseen aina selviydy. Voi myöskin kieltäytyä lähtemästä kokonaan jos sille päälle sattuu. 


Ja vauva on siirtynyt normaaliin ruokaan mitä meillä syödään. Yksi päivä kiskoi pizzaa. Sain korvikkeen lopetettua. Laimentelin aikani sitä puolet tavan maidolla ja nyt se on loppu. Annan joko tavan maitoa tai sitten kauramaitoa = kaurajuomaa. Maha ollut sen verran löysä jo pari viikkoa, että olen antanut nyt viime päivinä enemmän sitä kaurapohjaista ilman maitoa, kun ei tiedä olisiko liikaa maitoa liian äkkiä tullut vai muutenkin löysä. 

Kyllä minä kaipaisin sitä autoa. On sitä etsiskelty, mutta ei ole löytynyt sopivaa sopivalla hinnalla. Pitää tarkistella tämän hetken budjetti kohta, että paljonko on tähän saakka kasassa ja mitä sillä jo saisi. 

Ensi viikon perjantaina tapahtuu jotain kivaa. Joskin sekin aiheuttaa harmaita hiuksia kuljetuksen puolesta. Se halvatun auto.... mutta eiköhän tuota jotain keksitä. Aiheesta sitten kun tapahtuu! 

2 kommenttia: