Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Erityislapsen toiminnanohjausta

Tokkiinsa ihan perusperttukin hyötyy tämmöisistä ohjetauluista ja päiväjärjestyksistä mikäli tarve vaatii. Kuten tässä jo on käynyt ilmi, niin huomenissa lähden aamutuimaan töihin, enkä ole huoltamassa 8veetä, enkä laittamassa taksiin. 11v:hän lähtee nyt aiemmalla taksilla jo seiskalta, että siitä ei tarvitse huolehtia enään. Laminoin tämmöisen lappusen seinään tyttöselle, että siitä kun katsoo mitä tarvii tehdä ja että kaikki on hanskassa, niin loppuajalla voi tehdä mitä huvittaa. Parina aamuna jää odotusaikaa reilu kaksi tuntia ja kolmena reilu tunti. Koristelin laatikostani löytyneillä kissatarroilla kun kyseinen lapsi sattuu olemaan kissafani. Taulu otettiin vastaan tyytyväisenä.


Autismikuntoutusohjaaja suositteli käynneillään tämmöistä taulukkoa koko viikolle ja teki sen valmiiksi perusasioita myöten. Siis niitä jotka eivät yleensä muutu viikosta toiseen.  Minä laminoin sen ja tyhjille muuttuville kohdille kalvotussilla voi kirjoittaa muuttuvat asitat. Esimerkiksi ensi lauantaina hänen koulullaan on vanhempienpäivä ja on siis koulua. 


8 veeltä, jolla on siis selektiivinen mutismi, lakkautettiin lääkäri ja hoitosuhde syksyllä kokonaan. (Aivan outoa!) Vaikka asiat eivät juurikaan ole muuttuneet. Käskivät tarvittaessa ottamaan yhteyttä uudelleen, mikäli huolta ilmenee. Opettaja otti luvallani vastikään uudelleen asian tapetille ja soitti psykologille. Tyttöä halutaan nyt tehostetun tuen piiristä koululla erityisen tuen piiriin. Psykologi soitti minullekkin ja ihmetteli miksei sitä ole jo aiemmin haettu erityiseen tukeen. Nyt vaihtuu koulu syksyllä ja kaikki on tehtävä. Tiedän, että homma taantuu alkuun. Nykyään on koululla jo vaikeuksia. Vaikka tyttö puhuu hiljaa kavereilleen ja on välillä reipas, niin pienienkin lomapäivien jälkeen kaikki taantuu ja hommat eivät suju ollenkaan.  Kieltäytyy tekemästä yhtään mitään. 
Psykologi kyselee lääkärin mielipidettä ja jatkossa tyttö otettaisiin kenties johonkin neuropsykiatriseen työryhmään tai jotain.... en muista tarkkaan....tai sitten peräti osastolle joksikin aikaa tutkittavaksi. En tiedä mitä tutkisivat... Katsotaan nyt sitten!
Mutta sitä odotellessa aloitetaan työviikko! (eipähän tarvitse tytön opettajan soitella enää minulle työpäiviensä päätteeksi kun voidaan keskustella joka päivä opettajanhuoneessa.)  =)

2 kommenttia:

  1. Oikein mukavaa työpäivää! Toivottavasti arki lähtee rullailemaan hyvin :) T:Kolmen äiti

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olisi lähtenyt ellei vauva olisi taas kuumeessa, mutta 3 päivää meni mukavasti.

    VastaaPoista