Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 10. helmikuuta 2017

Uutisia

Täällä on tuhottu jo useampi laskiaispulla per äiti. (Noh, on ne lapsetkin jonkun saaneet. ) Runebergin päivänä ei ollut niitä torttuja vaan 14v väänsi mokkapaloja, jotka kyllä hävisivät muksuihin tehokkaasti. Vanhin poikakin täytti samaisena päivänä sitten 17. Sinne hävisi iso osa taas lapsilisästä. Saa säätää kulutusta jälleen. Tässä myös odotellaan työttömyyspäivärahapäätöstä. Se ilmeisesti kaikkine lisineen (lapsikorotuksineen) tulee olemaan samoja summia suunnilleen kuin äitiyspäiväraha joka nyt päättyi. Pitää myös hakea pojalle nyt opintotukea jos saisi jonkun lukiokirjan itse vaikka maksettua. Tuossa keskiviikkona työnsin taas 170 euroa niihin hemmetin kirjoihin. Ja kohta taas sama uudestaan. Monta kertaa lukukaudessa. 



Uutisiin: minulla olisi nyt sitten työkokeilupaikka alla olevan tyttösen (8v) koululla koulunkäynninohjaajana ja vauvalle hoitopaikka päiväkodissa, joka sattuu olemaan samaisen koulun pihapiirissä ja sen päiväkodin päädyssä on allaolevan tyttösen luokka. Hassu asia miten kaikki järjestyy. Enää Kela voi sössiä kaiken olemalla myöntämättä minulle päivärahaa. Sitä en suostu nyt edes ajattelemaan. Pakkohan rahaa on saada. Jossen sieltä, niin mistäs sitten.... Ainoa asia tiellä on, että perhepäivähoitajan ajoilta minulla on y-tunnus kun se oli pakollinen ja nyt toivotaan, ettei Kela katso minua yrittäjäksi. Selvitykset on tehty. Te-toimiston tädin mielestä estettä ei pitäisi olla mutta tiedä Kelasta koskaan....

Toinen uutinen joka ei oikeastaan ole enää edes uutinen on, että vauva on taas kuumeessa. Kuinkahan monta kuumetta se sitten saa kun menee päiväkotiin??? Veikkaan, että aika monta. 


Mokkapalan mussuttaja

Vauva eilen tutustui toista kertaa lastenfressiin. Eka kerralla ei älynnyt itkeä jäädessään, mutta nyt tietenkin älysi, kun ymmärsi, että tänne joutuu jäämään itsekseen. Oli kuitenkin rauhoittunut, mutta pysynyt visusti sylissä edelleen. Kyllä se siitä. Nyt vielä kun kotiin tultiin, alkoi tuntua kuumalta ja lämpö nousi. Oli tietysti muutenkin kehno sitten olo jo siellä. Olin jo varannut huomiselle lauantai-aamullekin lastenfressin, mutta peruin sen nyt sitten. Tutustutaan myöhemmin lisää. Puolta tuntia olen pitänyt harjoittelulla aikaa. Sitten olen pinteestä lapsen päästänyt. Mutta mukavia tyttöjä siellä on, ei silleensä hätää. 


Loppukevennys...
Vauva piknikillä...


Mutta täytyy lähteä taas sylittämään tuota kuumaa lasta kun herää. Jatkan myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Täällä peukut pystyssä että kaikki sujuu hyvin.

    Meillä ei laskiaispullia ole syöty sillä olen odottanut että seiskaluokkalainen tekisi kotsanläksynä olleet Runebergin tortut. Vielä ei ole näkynyt...

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä ja hienolta kuulostaa kaiken järjestyminen!

    VastaaPoista