Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 27. helmikuuta 2017

Kasvisruokatestausta ja sairastupaa

Oli pakko kokeilla tätäkin uutuutta (mifu) kun sen mainokset ovat ärsyttäneet minua jo jonkin aikaa. Eipä ole aikoihin sitä lounasta tullut syötyä niin nyt tuli. Löytyi ohje täältä ja laitoin testiin. Tästä se lähtee...mifu-kiinankaali-nuudeliwokki


Se oli ihan hyvää. Hassun kumisia purtavia. Nirskuivat suussa. 

Siitä sairastupaan. Tänne voisi perustaa potilastoimiston. Vauva yskii niin, että siltä aina ääni häviää ja itkettää. Lämpöä pitää kolmatta viikkoa ja räkää jo viikko.  Viime yö oli karsea. Perjantaina alla oleva "aina-inkeri-ankeinen" oli kuumeessa koulussa. Kotiin tuli tulikuumana. Lauantaina koski enää päähän. Muuta ei tullut kuin sitten su iltana pieni ripuli. 
11v lähti kiukkuisena ja väsyneenä kouluun tänään kun aamukyydit alkoivat tulemaan nyt seiskalta enteillen minun töihinlähtöäni. Homman nimi oli mennä kouluun aina aamupalalle, ettei tarttis niin aikaisin nousta, että vielä syömään. Ennen kasia soitettiin koululta, että poika oli kaatanut jogurttikipon ylösalaisin pöydälle, lyönyt avustajaa ja kieltäytynyt syömästä ja ottamasta aamulääkettään. Lepäili huoneessaan. Myöhemmin soitti koulun sairaanhoitaja, että sai lääkkeen otettua, mutta on tullut ripuli housuun. Toivat koulun puolesta kotiin. Kotona tuli vielä pari ripulia ja tullessa oli ihan tööt, mutta muuten ollut tämän päivää pirteämpi kuin terveenä. Normaalisti ovat syöneet molemmat potilaat. 
Teinien kurkkuja ja päitä koskee. Minulle tuli räkätauti... että sillä lailla.
Aamulla yritin saada arvauskeskukseen taas aikaa vauvalle, että katsoisi korvia ja kuuntelisi keuhkoja kun niin tuskainen yskä. Käskivät mennä suoraan ensiapuun Kyssiin. Sinne ajeltiin ja odotettiin tunti. Sitten meille sanottiin, että ei teitä tänne voida ottaa kun ei ole hengenvaaraa. Menkää terveyskeskukseen ja ihmettelivät miksi ihmeessä sinne laitettiin. Ei sitten päästy mihinkään. Kello jo niin paljon, että päivän soittoajatkin ohi. Sinne soittaessakin pitää jonottaa 15-30 minuuttia. Kiva lasku tulee. Toin vauvan kotiin rauhassa päiväuniaan nukkumaan. Oltais tuon tietäessä jääty jo nukkumaan aamusta. Vauva on niin väsynyt yön yskimisestään. 


Jotain kivaakin: tilasin Ellokselta seinähyllyn ja sain sen ihan yksin seinälle vaikka painoi jonkin  verran. Siihen pitää vielä kehittää lisää kivoja tavaroita. Homma kesken seisoo täällä potilastoimistolla....


Pyritään parantumaan. Ei pidä jäädä räkään makaamaan....eikä ripuliinkaan!
(minä aion tänään kiskoa naamaani c-vitamiinia, hunajaa, juomista runsaasti, marjaisan smoothien /vitamiinit huomio/ , maitohappobakteereja, D-vitamiinia ja nenäsumutetta kärsään.)

3 kommenttia:

  1. Onko teidän nykyisessä asunnossa ollut ehkä joskus vesivahinko tai muuta sisäilmaongelmaa? Olisiko mahdollista saada vaikka joku lapsista esim. hiihtolomaviikolla muutamaksi päiväksi jonnekin muualle, ja katsoa helpottaako oireilu paikanmuutoksella ? Tuo koko perheen sairastelu kuulostaa ikävän tutulle. Nimim. homehelvetti vei koko perheen terveyden

    VastaaPoista
  2. Terveyskeskuksessa pitäisi olla neljään asti päivystävä hoitaja paikalla ilman ajanvarausta. Meidätkin on kerran ohjattu suoraan kysille, kun piti tytön leuka paikata ja samoin ihmettelivät, miksi sinne käskettiin tk:sta. Kaupungin vaihteen kautta sain hoitajan kiinni soittoajan ulkopuolella. Neljästä kymmeneen on kysin kakkoskerroksessa tk:n akuuttipäivystys, jonne sitten pääsee lääkärille kiireysjärjestyksessä. Sielläkin tullut jokunen tuntivuorotellen jonkun muksun kanssa istuttua. Toivotaan, että alkaisi teillä taudit jo helpottaa!

    VastaaPoista
  3. hometalosta ja terveysongelmista kokemusta runsaasti. Tässä en nyt ihan vielä sitä menisi sanomaan. Ollaan kuitenkin oltu terveenäkin. Päivystys sanoi, että on liikkeellä tämmöistä tautia, että nostaa ja laskee kuumeita miten sattuu ja kestää.... Toivotaan!

    VastaaPoista