Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Piknikillä ja hammaslääkärillä


 Hellitetään helteellä ja päästiin piknikille mihin piti jo viikonloppuna, mutta säät eivät suosineet. Puolilta päivin käytin 10veen hammashoitajalla....mikä on aina hyvin mielenkiintoista...( not). Tammikuussa uusi aika. Taitaa mennä organisoitavaksi isin hommiksi! Kuinka katsotaan hampaat lapselta, joka on autistinen ja päättää vastustaa kaikkea sekä pelkää kaikkea. Täti sai puolen tunnin sompaamisen jälkeen pojan suostumaan istumaan puolella takamuksella tuolin reunalle ja katsottua sormin ja pienellä valolla hetken pojan suuhun. Täti oli kyllä fiksu. Oli huomannut koulun nimestä, ettei kyseessä ole "pekka-perusjätkä". Oli tarkoituksella varannut enemmän aikaa ja kävi hyvin asioita läpi rauhallisesti vaikkei poika halunnut edes kuunnella vaan pyrki  huoneesta ulos kaiken aikaa. Minä siinä itkevä vauva sylissä kampesin poikaa pysymään huoneessa. Vauva rauhoittui kun poika rauhoittui. Oli pikkuisen hiki! Asiaa ei auttanut hellepäivä!

Mutta päästiin sitten Prisman kautta kotiin tekemään eväitä ja pakkaamaan piknikille. Vauva nyt ehti kaupassa torkahtaa, joten ei ollut odotettavissa, että hän nukkuisi lähtiessä vaunuihin. Homma meni silti hyvin. Prismassa pääsi lähtemään vähän lapasesta ja tulin ostaneeksi parit ämpärit ja lapiot, hiekkamuotin, 7veelle pienen vene-lelun ja 10veelle uimapötkylän. Vastikään olin ostanut näin sievän piknikhuovan ja pari söpöä eväsrasiaa Clas Ohlssonilta. Samaisesta paikasta pari vuotta sitten hommattu sievä pieni kylmäkassi. Vauvalle passasi huovalla köllöttely jonkin aikaa. Piknik suuntautui tutulle uimarannalle. Siellä oli muitakin samalla asialla. 10v ilmoitti pois lähtiessä, että oli mukavaa!
Lähdettiin pois kun ukkosen jyrinä alkoi voimistumaan pikku hiljaa. Hyvin ehdittiin olla. Vauva nukahti loppujen lopuksi tissille ja siirtyi vaunuun nukkumaan. Minä sain juotua sitten kahvini ja maattua huovalla joutessani. Tämmöinen toiminta lataa akkuja. Vauva heräili sitten melkein heti kun selvittiin kotisatamaan.
Voidaan mennä huomenna uudestaan jos sää sallii. Ainakin näyttäisi olevan hikistä luvassa.

Alla vielä kuva sunnuntaina nettikirpparilta hommaamastani lelusta. Vauvalle se oli hittituote! Ja minä kun vannoin ettei meille tuollaista muovista härpäkettä enää tälle vauvalle tule. Tuli kuitenkin!


2 kommenttia:

  1. Kyllähän vauvalla täytyy muovinen härpäke olla? Kirpparilta minäkin tuollaisen ostin kun nykyinen 4v vauvana meillä hetken aikaa asusteli. Vielä se taitaa varaston kätköissä olla. Joutaisi laittaa jo kierrätykseen.

    Teidän piknik kuulosti ja näytti hyvältä. Minä tässä kerään voimia rannalle lähtöä varten. Oltiin jo 4v:n kanssa pari tuntia aamupäivällä ja nyt olisi pitemmän session vuoro. Eväitä mukaan ja menoksi. Helppoa on kyllä yhden tuon ikäisen lapsen kanssa lähteä.

    VastaaPoista
  2. minä olisin mielelläni ottanut enemmän eväitä ja ollut puoli päivää, mutta ei tuo vauva jaksa tolkuttoman kauaa. Ehkä ensi kesänä... sitten menee varmaan hermot kun se juoksee alamäkeä pitkin järveen solkenaan... ;)

    VastaaPoista