Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 21. elokuuta 2014

Keskustelunaihe

Tässä sitä taas on sitten aihetta kerrakseen, että on oikein iso otsikko väännetty. Saatoin kyllä olla edellä tätäkin asiaa tarkistaessani toissa viikolla Kuopion päiväkotien ruokalistoja muutoksia etsiessäni. Päätin siinä sitten joutessani hernekeittopäivän välipalan, pannukakun, vaihtaa muuhun välillä. Vaikka minä laitan pannaritaikinaan vain 1 rkl sokeria (olisi voinut olla laittamattakin) , käytän rasvana rypsiöljyä ja puolet jauhoista korvaan hiivaleipäjauhoilla. Ja hilloksi sulatin aina mansikoita ja survoin ne mössöksi, ilman sokeria. Omalla listallani kaikki jogurtti on maustamatonta johon lisään ripauksen sokeria tai hunajaa ja marjoja. Huomaa, ettei lapset ole oikein tottuneet niin vähäsokeriseen versioon. Kaupan valmisversioissahan on palatolkulla sokeria. Ovat huippuimeliä. Muutama uusi ruoka oli vaihtunut listalle, joita mm. tänään tarjottu jauheliha-kasviskastike ja loman jälkeen oli juurespihvejä.
 Sitten tulee myöhemmin esim. broileri-perunalaatikkoa, tavallisen moussakan korvasin kesäkurpitsa-jauhelihamoussakalla sekä jauheliha-kasvisperunalaatikkoa. Paluun teki bolognesekastike parannellulla reseptillä ja ainoa makkararuoka 6 viikon listalla, makkarakastike.
Alkusalaattia on meillä tarjolla noin 2-3 aterialla viikossa. Riippuen listasta. Siitä on tullut hittituote. Jossei sitä ole, sitä kysellään, että miksei saatu. Alla tämän päivän jauheliha-kasviskastike. Lisäsin kastikkeeseen vain pussillisen suikalejuureksi pakkasesta ja viipaloin pieniksi suikaleiksi kesäkurpitsasta puolet.


Tällä hetkellä ruokahetkellä näkyy paljon mm. kesäkurpitsaa, parsakaalia, kukkakaalia, paprikaa, lanttua yms. tämänhetkisen halvahkon hinnan vuoksi. Ovathan ne kausivihanneksia ja juureksia.


Sitten maanantain juttuihin. Mummi kävi tyhentämässä marjapensaat mehua varten. Hoidossa vain tyttö, joka autteli mummia. Taisi sinne ämpäriinkin mennä jokunen marja, loput suuhun. Toinen apulainen oli meidän maanantaina eskan aloittanut viimeinen ja viides villahousu. Alku oli vaikeaa, vietiin eka aamuna itse hoidokin kanssa tyttö eskaan. Sinne jäi itkemään kun saatiin irti hihasta revittyä. Kotiin tuli yksin isolla bussilla ja innoissaan. Seuraavana päivänä lähti 6 luokkalaisen isosiskonsa käsi kädessä aamulla yhdessä bussiin nätisti. Keskiviikkona bussiin piti mennä yksin aamullakin ja vastusta syntyi, mutta lopulta bussiin nousi nätisti. Tänään jo odotti milloin pääsee bussiin.


Loppukevennykseksi linssilude-hoidokki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti