Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Vaihtelu virkistää-makaronilaatikko


Ylhäällä eliseltä välipalalta kuva. 
Ja alhaalla juuri ja juuri ehditty napata kuva vallan herkullisesta makaronilaatikosta, jossa käytin uutta ohjeistusta, joka eilen vahingossa silmääni pisti kun ihan muita ruokaohjeita koneeltani hain.


Sitä hieman muokkasin, mutta varsinainen ohje oli Koskenlaskijan makaronilaatikko Valion sivuilta. Minä alan tarvita vaihtelua. Tylsää vääntää koko ajan samalla kaavalla samoja ruokia viikosta toiseen. Sitä paitsi edelliseltä päivältä juustoisesta uunikalasta oli jääkääppiin jäänyt tuota sulatejuustoa, jolle ei ollut käyttöä, niin tähän sen sai upotettua. Tähän lootaan laitoin suunnilleen näin:

300g tummia makarooneja
300g jauhelihaa
sipuli
2 valkosipulin kynttä
pippurisekoitusta
7 dl lihalientä (josta osan kaadoin pois, koska sitä oli mielestäni aivan liikaa)
3/4 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa (sipuli-ruohosipuli)
1,5 tomaattia

Keitetään makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. 
Paistetaan jauheliha ja lisätään sipulit ja pippuri. Heitin ripauksen suolaa mukaan. 
Keitetään vesi johon liuotetaan 1,5 lihaliemikuutiota. Lihaliemeen sulatetaan nokareina juusto. 
Kaadetaan kaikki vuokaan ja sekoitetaan. Lihalientä laitoin niin, että kaikki aineet peittyvät kunnolla, mutta loput heitin pois, koska sitä oli aivan liikaa. Päälle leikkelin tomaattia.
Mietin, että mitähän lapset sanovat kun tuttu ruoka voi maistua hieman erilaiselle, kun yleensä teen sen vain muna-maitoon. Mutta eipä tuo nyt niin paljon erilaiselle maistunut, sillä kaikki hoidokit ottivat santsilautaset. Maistui jopa astetta paremmalle, ainakin minun mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti